Arašídové tyčinky jsou vyrobeny ze samých dobrých surovin. Použila jsem arašídové máslo, rozinky, kousky čokolády, ovesné vločky, máslo, mouku a jedlou sodu namísto kypřicího prášku. Výsledkem jsou vynikající tyčinky s chutí arašídů, plné kousků sušeného ovoce a rozteklé čokolády. Pokud chcete tyčinky ještě vylepšit potřete je po upečení arašídovým máslem. Recept je instantní takže stačí když do připravené směsi přidáte pouze dvě suroviny a do 15 minut je už budete vytahovat z trouby. Je to tak rychlé. Takže pokud vás občas honí mlsná určitě si jednu nebo dvě várky připravte do zásoby.

Suroviny

Na 1 velký plech:

  • 140g hladké nebo špaldové mouky
  • 100g ovesných vloček
  • 100g třtinového cukru
  • 50-100g rozinek nebo brusinek (volitelné)
  • 50g čokoládových peciček nebo kousků (volitelné)
  • 1 lžíce chia semínek (volitelné)
  • 1 lžička jedlé sody (6 gramů)

Příprava

  1. Připravte si zavírací sklenici (objem okolo 600ml)
  2. Postupně do ní nasypte jednotlivé ingredience.
  3. Uzavřete a uložte do spíže

 

Trvanlivost: podle trvanlivosti mouky a ovesných vloček.

 

Použití:

  • 1 sklenice instantních arašídových tyčinek
  • 130g arašídového másla (1/2 hrnku)
  • 60g změklého másla (1/4 hrnku)
  1. Všechny suroviny smíchejte
  2. Těsto rozložte na plech vyložený pečícím papírem a vyválejte. Vždy si přes něj položím druhý pečící papír. Jelikož je těsto drobivější jde to pak snadněji. Těsto vychází přesně na jeden velký plech.
  3. Pečte v rozehřáté troubě na 175 stupňů 12-15 minut.
  4. Před sundáním z plechu a krájením počkejte 5-10 minut aby se tyčinky zpevnily a nedrolily.

 

Dáváte přednost měření v hrnkách?

Měřeno v hrnkách: 1 hrnek hladké mouky, 1 hrnek ovesných vloček, 1/2 hrnku třtinového cukru, 1/4-1/2 hrnku rozinek nebo brusinek, 1/2 hrnku čokoládových peciček nebo kousků, 1 lžička jedlé sody