Suroviny
Na 4 sáčky (celkem 2 litry) horkého jablíčka budete potřebovat:
- 4 celé skořice (10g)
- 1/2 lžičky anýzu (2,5g)
- 1lž. Celého hřebíčku (1g)
- 5 kusů celého kardamomu (1,2g)
- Čajové sáčky s provázkem*
*prázdné čajové sáčky koupíte na internetu 100kusů za 50-100Kč
Příprava
- Skořici v hmoždíři na malé kousky. Také můžete spolu s hřebíčkem dát do mixéru nebo choppera pár pulznutími rozdrťte (u mě to byly asi 4 pulzy- tedy zapnout a rychle vypnout). Dávejte ale pozor ať z toho neuděláte prášek.
- Lusky kardamomu otevřete a vyloupejte z nich semínka. Lusk potřebovat nebudeme. Semínka pokrájejte na menší kousky nebo rozdrolte prsty
- Semínka anýzu jsou malá takže je nechte tak jak jsou.
- Všechno koření smíchejte a rozdělte rovnoměrně do 4 sáčků. Vyberte si na kolik nápoje chcete sáček mít a podle toho vyberte množství směsi které do sáčku nasypete:
1 lžička (rovná) = sáček na 250ml horkého jablíčka
1/2 polévkové lžíce= sáček na 500ml horkého jablíčka
1 polévková lžíce= sáček na 1000ml horké jablíčka
Použití: sáček vhoďte do jablečného džusu a přiveďte k varu. Vařte po dobu 5 minut. Poté vyndejte sáček s kořením a podávejte. Výborně chutná i s džusem pomerančovým
Skladování: při pokojové teplotě v uzavřeném obalu
Trvanlivost: 1 rok