Další cukroví, které si můžete připravit z větší části dopředu. Je super v tom vánočním shonu vytáhnout sáček připraveného cukroví a přidat jednu nebo dvě suroviny (v tomhle případě máslo a alkohol). Těsto je hotové za minutu a udělat z něj kuličky je také otázka pár minut. Když jsem kuličky dělala z připraveného těsta zabralo mi to od začátku do konce 10 minut. Vynikající cukroví je hotové a já se můžu věnovat něčemu jinému. To je super ne?

Suroviny

Na 50 kuliček:

  • 150g mletých piškotů
  • 50g strouhaného kokosu
  • 20g moučkového cukru
  • 1 vanilkový cukr

Příprava

Všechny suroviny smíchejte a uložte do uzavřeného obalu

 

Skladování: při pokojové teplotě

Trvanlivost: 6 měsíců

 

 

Použití:

  • 1 těsto na kokosové kuličky v prášku
  • 100g změklého másla
  • 3-4 lžíce vaječného likéru nebo rumu
  • Strouhaný kokos na obalení

 

  1. Těsto na kokosové kuličky v prášku smíchejte se změklým máslem a alkoholem. Zkuste vytvarovat kuličku, jestli to jde dobře. Těsto se nemá rozpadat, takže pokud se drolí přidejte další lžíci alkoholu nebo vody.
  2. Z těsta vyválejte kuličky a položte je na talíř. Těsto samo o sobě moc nelepí tak jsem musela přijít na to, jak je obalit. Připravte si misku studené vody a kuličku do ní namočte. Myslím tím jen ponořit a rychle ven. Nechte jí na vidličce trochu okapat, abyste si do kokosu nezanášeli vodu a poté obalte v kokosu.
  3. Pokračujte, dokud neobalíte všechny kuličky.
  4. Cukroví dejte ztuhnout do lednice alespoň na hodinu.

 

Skladování: v lednici

Trvanlivost: 1 týden

 

TIP: Cukroví můžete i zamrazit a prodloužit tak trvanlivost na několik měsíců. Před podáváním ho vyndejte a nechte chvilku povolit.