Recept na biskupský srnčí hřbet plný kandovaného ovoce a rozinek. Kdykoliv na něj dostanete chuť stačí vytáhnout sklenici s připraveným těstem v prášku a přidat už jen tři tekuté suroviny. Pokud máte srnčí hřbet a biskupský chlebíček rádi tak tohle je kombinace obou. Mix ve sklenici vydrží několik měsíců takže si můžete vyrobit ne jednu, ale hned několik sklenic. Je to také krásný dárek pro někoho z rodiny. Stačí použít hezkou sklenici a všechny suroviny jednu po druhé nasypat do sklenice. Sklenici polepte etiketou s názvem a návodem k přípravě. Také nezapomeňte izolepou přilepit čokoládovou polevu nebo celou čokoládu. Sklenici obvažte pěknou stužkou a dárek je hotový. Praktické dárky a hlavně dárky k jídlu nikdy nevyjdou z módy.

Suroviny

  • 150g cukr moučka
  • 125g polohrubá mouka
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 100g kandovaného ovoce
  • 100g rozinek
  • + sáček čokoládové polevy nebo 1 čokoláda na polevu
  • Obal: dóza nebo sklenice 500g

Příprava

Všechny suroviny smíchejte a uložte do uzavíratelného dózy

– Ke můžete přilepit nebo přivázat sáček čokoládové polevy nebo čokoládu

Skladování: při pokojové teplotě

Trvanlivost: podle data použité mouky

 

Použití:

  • 1 srnčí hřbet v prášku
  • 125 ml mléka
  • 125ml oleje
  • 2 vejce

* kůra z 1/4 citrónu

 

  1. Vejce rozklepněte a oddělte žloutky bílky
  2. Mléko, olej a žloutky vyšlehejte a přidejte srnčí hřbet v prášku. Dobře promíchejte.
  3. Bílky vyšlehejte dotuha a pomalu vmíchejte ke zbytku těsta
  4. Těsto nalijte do vymazané a vysypané fomy. V případě silikonové formy to není nutné
  5. Troubu předehřejte na 180 stupňů cca 45 minut (průběžně kontrolujte). Hotový hřbet zanechá špejli po vytažení čistou.
  6. Upečený hřbet nechte ve formě 10 minut vychladnout. Bude se snadněji vyklápět a neměl by tolik praskat
  7. Čokoládu rozpusťte ve vodní lázni nebo v mikrovlnné troubě (cca 30 sekund) nebo rozpusťte polevu dle návodu na obalu