Těsto na pizzu patří k nejprodávanějším instantním směsím. Přitom je to ale jeden z nejjednodušších receptů. Domácí těsto si můžete velice snadno udělat doma, ale také si můžete namíchat pizza těsto v prášku. Vydrží bez problému několik měsíců a hlavně je mnohem levnější než kupované pizza těsto. Pokud máte pizzu rádi tak jako já tak určitě neváhejte a pár si jich vyrobte. Pizza je opravdu rychlá večeře, tak proč si jí ještě neurychlit? 😊

 

Cenové porovnání:

Kupované těsto na pizzu v prášku (vybrala jsem to nejlevnější): 20 korun 250 gramů

Domácí instantní pizza těsto: 5-6 korun za 300 gramů (záleží na tom, jestli seženete mouku v akci)

Suroviny

Na 2 pizzy nebo 1 pěkně vysokou

  • 300g hladké mouky
  • 2 lžičky sušeného droždí
  • 1/4 lžičky soli

Příprava

Všechny suroviny smíchejte a uložte do uzavřeného obalu (sáček, sklenice).

 

Skladování: při pokojové teplotě

Trvanlivost: několik měsíců (podle data trvanlivosti použité mouky)

 

 

Použití:

  • 1 dávka instantního pizza těsta
  • 180ml teplé vody
  • 1 lžíce olivového oleje

 

  1. Všechny suroviny smíchejte a vypracujte z nich těsto. Těsto rozdělte ne půl a za podsypávání moukou vyválejte dvě pizzy. Můžete udělat okraje nebo je nechat bez okrajů.
  2. Těsto nechte 10 minut kynout a můžete začít dělat pizzu. Vyválené těsto potřete omáčkou na pizzu nebo kečupem a podle chuti ozdobte (šunka, sýr, žampiony, kukuřice…). Brzy tu najdete recepty na pizzu, ale zatím můžete experimentovat. Na pizze se jen tak něco pokazit nedá 🙂 
  3. Pečte na 210 stupňů 10-15 minut, střední rošt.  Pizzu peču na plechu vyloženém pečícím papírem nebo ve kulaté formě na pizzu

 

Poznámka: Pokud nemáte čas můžete kynutý klidně přeskočit a udělat jí rovnou. Těsto nebude tolik nadýchané, ale stále bude vynikající.