Udělat si po ránu čerstvě upečenou granolu zní docela nereálně, že? S tímhle receptem jí přitom můžete mít klidně každý den! Jelikož se jedná o malou porci, dělá se na pánvi místo trouby. Za 3-4 minutky máte hotovo a chutná opravdu výborně. Navíc je krásně křupavá.

Recept je na granolu oříškovou, ale můžete si ho upravit: vynechat oříšky, přidat koření jako je třeba kardamom nebo skořice, vmíchat čokoládu (to ale až do hotové granoly, jinak by se připálila).

 

 

Na 1 porci budete potřebovat:

 

Kokosový olej a pšeničný sirup dejte rozpustit do pánve (ideálně s nepřilnavým povrchem). Přidejte ovesné vločky, nakrájené oříšky a špetku soli.

Míchejte 3-4 minuty. Já vždycky nechám chvilku vločky opékat a pak teprve promíchám. Když jsem je míchala neustále neměly tak pěknou barvičku. Možná budete mít nutkání dělat granolu ještě déle, protože směs bude taková měkká. Nemusíte se ale bát, po chvilce chladnutí ztvrdne a bude křupavá.

 

Nyní granolu rozložte na pečící papír a nechte vychladnout. Stačí chvilka, jen aby byla pěkně křupavá.

 

 

Tipy na podávání:

S mlékem

S bílým nebo řeckým jogurtem (když dáte řecký, hned máte snídani s vysokým obsahem bílkovin).

Banán nakrájejte na kolečka, potřete arašídovým nebo jiným ořechovým máslem, posypte granolou a máte skvělý snack

 

Jaké vločky použít?

Použila jsem klasické, nikoliv jemné. Vím, že mají taky nějaký název, ale ten teď přesně nevím. Až doma budu mít i ty jemné, tak recept vyzkouším s nimi a dám vědět, jestli to vyšlo anebo se do tohoto receptu nehodí).

 

Obměny:

Přidejte mletou skořici, kardamom anebo do již hotové granoly vmíchejte nadrobno nakrájenou čokoládu.