Udělat horkou čokoládu bez použití mléka pro mně byla velká výzva. Obavy ale byly zbytečné, dopadlo to skvěle.
Je to pěkně hustá čokoláda s matchou, která kromě skvělé chuti funguje i tak, že vám dodá energii (zvlášť teď před Vánoci se to jistě bude hodit):-).
Tenhle recept si mohou dokonce vychutnat i vegané.
Suroviny:
- 150ml kokosového mléka*
- 35g hořké čokolády (použila jsem 74%)*
- 1/2-1 sáček Matcha tea IMPERIAL
- 4 lžičky cukru nebo jiné sladidlo podle chuti
Na ozdobu: Kokosový krém
*Plnotučné bych nepoužívala, čokoláda by byla moc hutná.
Postup
Kokosové mléko přiveďte k varu. Přidejte nalámanou čokoládu a vařte do zhoustnutí čokolády (stačí asi tak minutu).
čokoláda, kterou jsem použila měla 74% kakaa. Kakao funguje v tomto případě i jako zahušťovadlo, takže pokud použijete čokoládu s nižším obsahem kakaa, možná bude kvůli chuti i hustotě třeba přidat trochu práškového hořkého kakaa.
Odstavte a vmíchejte cukr i matchu.
Nápoj rozlijte do 2 malých šálků.
Na ozdobu jsem použila vyšlehaný kokosový krém (místo šlehačky).
Krém jsem objevila na Pravé bio. Až později jsem zjistila, že tam mají i kokosovou smetanu ke šlehání:-D. Nevadí, i tak to fungovalo skvěle:-).