Udělat horkou čokoládu bez použití mléka pro mně byla velká výzva. Obavy ale byly zbytečné, dopadlo to skvěle.

Je to pěkně hustá čokoláda s matchou, která kromě skvělé chuti funguje i tak, že vám dodá energii (zvlášť teď před Vánoci se to jistě bude hodit):-).

Tenhle recept si mohou dokonce vychutnat i vegané.

 

Suroviny:

  • 150ml kokosového mléka*
  • 35g hořké čokolády (použila jsem 74%)*
  • 1/2-1 sáček Matcha tea IMPERIAL
  • 4 lžičky cukru nebo jiné sladidlo podle chuti

Na ozdobu: Kokosový krém

*Plnotučné bych nepoužívala, čokoláda by byla moc hutná. 

 

Postup

Kokosové mléko přiveďte k varu. Přidejte nalámanou čokoládu a vařte do zhoustnutí čokolády (stačí asi tak minutu).

čokoláda, kterou jsem použila měla 74% kakaa. Kakao funguje v tomto případě i jako zahušťovadlo, takže pokud použijete čokoládu s nižším obsahem kakaa, možná bude kvůli chuti i hustotě třeba přidat trochu práškového hořkého kakaa.

Odstavte a vmíchejte cukr i matchu.

 

Nápoj rozlijte do 2 malých šálků.

Na ozdobu jsem použila vyšlehaný kokosový krém (místo šlehačky).

Krém jsem objevila na Pravé bio. Až později jsem zjistila, že tam mají i kokosovou smetanu ke šlehání:-D. Nevadí, i tak to fungovalo skvěle:-).