Dneska potěším milovníky arašídového másla. Sama se mezi ně řadím. Připravila jsem si pro vás recept na horké arašídové mléko. Je to mléka s arašídovým máslem z pražených arašídů. Pražené arašídy dodají mléko výbornou arašídovou chuť. Kromě toho je mléko skvělé na zahřátí, zahnání chutí na sladké nebo hladu obecně.

Nevím jak vy, ale já arašídové máslo miluju. Vlastně ani nechápu, jak jsem bez něj dřív dokázala žít:-D. Používám ho každý den, jsem do něj zkrátka blázen. Recept na arašídové máslo najdete dole, použít lze i kupované, jen u toho kupovaného pozor na přidaný cukr nebo jiné složky, abyste dosáhly stejného výsledku.

 

SUROVINY

  • 250ml mandlového mléka*
  • 1-2 lžíce arašídového másla z pražených arašídů
  • Třtinový cukr nebo jiné sladidlo podle chuti

*podle chuti můžete mandlové mléko vyměnit za vaše oblíbené rostlinné mléko.

PŘÍPRAVA

Mandlové mléko zahřejte na sporáku. Přiveďte ho k varu a odstavte.

Začněte lžící arašídového másla a dobře promíchejte. Oslaďte podle chuti – třtinovým cukrem, čekankovým sirupem… Pro výraznější chuť přidejte ještě jednu lžíci arašídového másla.

Nápoj podávejte horký. Před pitím mléko promíchejte.

Arašídové máslo (+ recepty z něj)