Máte rádi křupavé ředkvičky, ale druhý den jsou už takové měkké, bez chuti…zkrátka nic moc?

Znám jednu vychytávku, která pomůže.

 

  1. Ředkvičky omyjte
  2. Odřízněte zelené části i kořínky
  3. Použijte pouze zdravé ředkvičky. Plesnivé či jinak zkažené vyhoďte.
  4. Dejte je do čisté sklenice, zalijte vodou a uzavřete víčkem.
  5. Uložte do lednice

Takto naložené ředkvičky vydrží křupavé a jako čerstvé 3-7 dní (záleží v jakém stavu jsou).

 

Pro delší trvanlivost i lepší chuť:

Každý voda má jinou chuť a může obsahovat různé látky, které ve vodě úplně nechcete mít. Pro jistotu si vodu přefiltruju pomocí filtračních tyčinek z uhlí. Dám je do vody, nechám pár hodin a tuto vodu použiju na zalití ředkviček. Voda bude mít lepší chuť, a hlavně v ní nebudou různé škodlivé látky.

Filtrační uhlí prodává firma Binchio

 

Tip:

Listy ředkviček vyhoďte na kompost.

Jestli jsou svázané gumičkou, dávejte pozor, ať jí nerozříznete nožem. Můžete si ji schovat a použít na něco jiného.