Kakao do mléka je vlastně jen smíchaný cukr s hořkým kakaem. Tedy by měl být. V obchodech často obsahuje i další věci, které do kakaa nepatří jako jsou například aromata. Výroba domácího kakaa je velice snadná a rychlá. Proč tedy platit vysoké částky za kupované kakao když si ho doma můžete udělat sami? Jen pro srovnání se kilo kupovaného kakaa pohybuje okolo 150-250Kč, cena za doma vyrobené okolo 35-50Kč (záleží na cenách surovin).

Na závěr přidám ještě jednu radu: poměr cukru a kakaa si můžete upravit a vytvořit si tak to nejchutnější kakao jen a jen pro vás. to vám obchod neumožní.

Suroviny

Na 500g kakaa budete potřebovat:

Sladší varianta:

  • 450 gramu cukru
  • 50 gramů hořkého kakaa
  • 3 špetky soli (pro zvýraznění kakaové chuti)Hořko-sladká varianta:
  • 420 gramů cukru
  • 70 gramů hořkého kakaa
  • 3 špetky soli

Příprava

Cukr a kakao smíchejte. Rozmixujte na prášek v mixéru nebo kuchyňském robotu. Kakao prosijte sítem a pokud něco zůstalo znovu rozmixujte. Jak jsem psala, je to opravdu snadné takže máte hotovo.

Použití: 4-5 lžic kakaa rozmíchejte ve studeném nebo horkém mléce. U studeného mléka doporučuji rozmíchat kakao v malé dávce mléka a pak teprve dolít. Předejte tak vzniku hrudek.

Poznámka: Oproti kupovanému kakau je potřeba použít o něco větší množství kakaa. Neobsahuje žádná aromata které mu dodají silnou čokoládovou chuť.

Skladování: při pokojové teplotě v uzavřené dóze

Trvanlivost: 1 rok