Lahodný domácí dresing s bazalkou a kešu oříšky. Rozmixováním přes noc namočených kešu ořechů, získáte neuvěřitelně krémovou konzistenci a smetanovou chuť. K ochucení jsou použila doma vypěstovanou bazalku a také česnek. Dresing se hodí na saláty, jako dip k zelenině a také jako omáčka na raw špagety z cukety nebo okurky.

Samotný zeleninový salát bílkoviny neobsahuje, ale když přidáte kešu dresing, bude jídlo správně vyvážené. Salát vás zasytí na delší dobu než kdyby by samotný. Jdeme na to:-)

 

Budete potřebovat:

  • 70g kešu ořechů
  • 50g studené vody
  • 1-2 lžičky citrónové šťávy
  • 5g lístků čerstvé bazalky
  • Volitelně: 1/2-1 lžička mořské soli (nebo himalájské)
  • Špetka mletého černého pepře

 

Kešu ořechy zalijte vodou a dejte přes noc do lednice (8 hodin). Druhý den vodu slijte a nechte je okapat.

Pro přípravu dresingu nasypte namočené kešu ořechy do mixéru a zalijte vodou. Přidejte lístky bazalky, citrónovou šťávu, pepř a sůl. Použít můžete i tyčový mixér, měl by to bez problému zvládnout.

Mixujte do hladké omáčky.

 

Použití: na salát, dip k ovoci, jako omáčka na raw špagety z okurky nebo cukety.

 

Poznámka: Kešu ořechy musí být minimálně 6-8 hodin namočené, jinak by v omáčce byly kousky ořechů.

 

Skladování: v lednici

Trvanlivost: 3 dny