Krupicová kaše je rychlé jídlo, které si můžete dopřát v kteroukoliv denní hodinu. Hodí se jako snídaně, svačina, oběd i večeře. Je to opravdu rychlé. Příprava vám zabere pouhých 5 minut. Před měsícem mi přišel balíček plný ghíčka. Ghí mám moc ráda a navíc je velice zdravé. Ghí jsem použila jak na přípravu kaše, tak i na ozdobu. Stačí použít ghí namísto másla. Pak už můžete přidat kakao, cukr nebo skořicový cukr tak, jak jste zvyklí.

Další možnost je použít na kaši ghítelu. Ghíteli je hned několik druhů, podle mě bude kaše chutnal skvěle se všemi druhy. Alespoň bude pokaždé chutnat jinak. Zatím jsem zkoušela lískooříškovou a také kešu. Obě byly vynikající. Nejraději mám ghítelu od České ghíčko, mrkněte i na jiné druhy, mají velký výběr:-). Stačí dát pár lžiček na uvařenou kaši a pustit se do jídla.

 

Suroviny:

  • 500ml mléka
  • 50g dětské krupičky nebo hrubé mouky
  • 1 lžíce ghí od České ghíčko
  • Cukr, čekankový sirup nebo jiné sladidlo podle chuti (do kaše nebo na ozdobu)

 

Na ozdobu: Ghíčko, skořicový cukr, ghítela (použila jsem lískooříškovou a kešu) od České ghíčko

 

Postup:

Mléko dejte do malého hrnce. Nasypte do něj dětskou krupičku nebo hrubou mouku. Dále přidejte 1 lžici ghíčka. Za stálého míchání zahřejte. Od vodu varu vařte 5 minut, až kaše pěkně zhoustne.

Odstavte a podle chuti oslaďte cukrem, čekankovým sirupem nebo jiným sladidlem. Pokud budete na ozdobu používat ghítelu nebo cukr, není nutné kaši sladit.

Nyní kaši rozlijte do talířů nebo misek. Já jsem použila tyhle krásné kokosové misky od Balibalanc (www.balibalanc.cz). Na kaši dejte ghí a dále co máte rádi: skořicový cukr, kakao, cukr…

Nebo kaši ozdobte několika lžičkami ghíteli. Pokud jí máte v ledničce, nechte jí předem trošku povolit, ať se lépe nabírá.

 

Takhle vypadá ghítela. Přijde vám k ní i lžička, abyste se do ní rovnou mohli pustit. Používám jí jako pomazánku na pečivo, na koláče místo marmelády i jako polevu. Nejčastěji se ale do ní pustím jen tak:-). Ghí i ghítelu mám vyzkoušenou od České ghíčko. je luxusní a navíc vám od ní zbyde krásná sklenička. Více o ní najdete na této stránce: Web