V létě si vyloženě užívám saláty. Jím je i přes rok, ale ne tak často jako v létě. Dneska mám pro vás recept na kukuřičný salát s cherry rajčátky. Je to jeden z těch rychlejších salátů (ty mám nejradši). Stačí krátce povařit kukuřici a pak už jen všechno smícháte dohromady.

Pojďme se podívat na recept, a já se jdu podívat do mrazáku, jestli mi tam nezbyla nějaká kukuřice. Salát už je snědený a jak vidím tu fotku, mám na něj zase chuť😊.

 

Suroviny:

  • 300g mražené kukuřice
  • 6 cherry rajčat
  • 30g řeckého jogurtu nebo zakysané smetany
  • 30g majonézy
  • Jarní cibulka
  • ¼ lžičky soli
  • 5 kuliček černého pepře (použila jsem Kampotský od Pepperfield)
  • Volitelně: Pivovarské kvasnice

 

Pepř

Chtěla jsem salátu dodat šmrnc, a tak jsem použila černý a červený kampotský pepř. Oba jsou od Pepperfield. Tenhle pepř jsem si dost oblíbila. Rozhodně se vyplatí si trochu připlatit:-).

 

Pivovarské kvasnice

Podruhé jsem si na salát přidala pivovarské kvasnice. Mám je z www.pangamin.cz. Jen jsem je nasypala na hotový salát. Množství jsem přesně neměřila, prostě tak nějak podle chuti:-). Více o nich najdete na ODKAZ

 

Příprava:

  1. Mraženou kukuřici dejte do hrnce s vodou a 5 minut povařte.
  2. Mezitím si pokrájejte cherry rajčátka. Většinou je krájím jen na půl, ale když jsou větší, tak na čtvrtky. Jarní cibulku – pouze zelenou část, nakrájejte na kolečka.
  3. V malé misce smíchejte majonézu (používám Poličanku) a řecký jogurt nebo zakysanku. Přidejte sůl a namletý celý černý pepř. Použít můžete i mletý černý pepř, ale ten celý má výraznější chuť.
  4. Kukuřici sceďte, propláchněte studenou vodou a nechte vychladnout.
  5. Když je kukuřice studená, můžete vše smíchat dohromady.
  6. Volitelné: Salát posypte pivovarskými kvasnicemi pro zvýšení výživové hodnoty jídla:-).

 

Skladování: Salát je lepší sníst rovnou. Pokud ho chcete uložit do lednice, nesolte ho, jinak rajčata pustí hodně šťávy.