Malinovou omáčku (coulis) si můžete snadno a rychle připravit z čerstvých i mražených malin. Stačí pět minut a je hotovo. Používám jí na lívance, palačinky, k přelití dezertů místo polevy, také na zmrzlinu jako toping nebo na polití pancoty. Výrazná chuť malin se hodí snad ke každému sladkému jídlu a proto mám v mrazáku vždy pár vaniček. Můžete si jí připravit dopředu a po jednotlivých dávkách zamrazit. Až jí budete potřebovat stačí jí znovu zahřát. Teplá nebo studená, vždy chutná skvěle.

Suroviny

  • 500g malin (čerstvých nebo mražených)
  • 150g cukru
  • 50ml vody
  • 40g kukuřičného škrobu*

*použít jde i vanilkový puding. Coulis po nem bude mít příjemnou vanilkovou chuť

Příprava

  1. Maliny spolu s cukrem a vodou přiveďte k varu
  2. Vařte po dobu 5 minut
  3. Propasírujte přes síto nebo plátýnko.

 

Trvanlivost: v lednici 1 týden, v mrazáku 3 měsíce