Vyzkoušejte míchaná vajíčka trochu jinak. Při tvorbě tohoto receptu jsem se inspirovala ve své oblíbené indické kuchyni. V indických jídlech se kurkuma často používá pro své léčivé účinky i kořeněnou chuť. Proto jsem se rozhodla, že jí přidám i do míchaných vajíček. Smetana dělá vajíčka jemnějšími a dodá jim krémovou chuť. Připravují se pomaleji než běžná míchaná vajíčka a právě proto jsou tak chutná. 

Suroviny

  • 2 vejce
  • 60ml smetany ke šlehání
  • 1 lžička másla
  • 2 špetky soli
  • 1/4 lžičky mleté kurkumy (raději méně než více)
  • Špetka mletého černého pepře (posiluje účinky kurkumy)

Na ozdobu: jarní cibulka nebo pažitka

Příprava

  1. Na nepřilnavé pánvi rozehřejte lžičku másla. Sporák zapněte na nejnižší teplotu aby se vajíčka nedělala moc rychle
  2. Vejce smíchejte metličkou se smetanou pokojové teploty, kurkumou, pepřem a solí. Nepřešlehejte jen trochu promíchejte (ať se nevytvoří pěna)
  3. Rozmíchaná vajíčka vlijte na pánev
  4. Oproti klasickým vajíčkům nemíchejte pořád. Stačí jen občas. Vytvoří větší kusy a budou jemnější než ty klasické
  5. Přendejte na talíř a podávejte s oblíbeným pečivem. Můžete ozdobit jarní cibulkou nebo pažitkou