Přemýšlíte nad tím, jakého uděláte beránka? Je jich tolik, jen si vybrat. Nám nejvíce chutná biskupský a mramorový beránek. Tento recept je na mramorového těsta. Těsto je skoro stejné jako na bábovku. Chutná skvěle samotný, posypaný moučkovým cukrem anebo ho polijte čokoládou. Uvařte si kafíčko nebo kakao, nakrájejte beránka a užijte si velikonoční svátky😊.

 

SUROVINY

  • 300g polohrubé mouky
  • 200g moučkového cukru
  • 120g slunečnicového oleje
  • 100g mléka
  • 4 vejce velikosti M
  • 3 lžíce hořkého kakaa do kakaového těsta
  • 1 lžíce mléka do kakaového těsta
  • 1 vanilkový cukr (20 gramů)
  • 1/2 sáčku kypřicího prášku do pečiva

 

PŘÍPRAVA

  1. Žloutky utřete s cukrem do pěny.
  2. Přidejte olej, mléko, mouku a vanilkový cukr.
  3. Z bílků ušlehejte pevný sníh a pomalu ho vmíchejte do těsta. Těsto nepřemíchejte, aby nespadlo.
  4. Polovinu těsta přelijte do druhé mísy a obarvěte kakaem. Přidejte lžíci oleje a promíchejte (bez oleje by těsto mohlo být sušší).
  5. Formu na beránka vymažte tukem a vysypte hrubou moukou. Nejdříve nalijte světlou vrstvu a pak kakaovou. Nebo je můžete nalévat střídavě.
  6. Pečte v předehřáté troubě na středním roštu na 175 stupňů asi 60 minut. Až bude špejle čistá můžete beránka vytáhnout.
  7. Před vyklopením nechte beránka 10 minut odpočinout.

Příprava

  1. Žloutky utřete s cukrem do pěny.
  2. Přidejte olej, mléko, mouku a vanilkový cukr.
  3. Z bílků ušlehejte pevný sníh a pomalu ho vmíchejte do těsta. Těsto nepřemíchejte, aby nespadlo.
  4. Polovinu těsta přelijte do druhé mísy a obarvěte ho kakaem. Přidejte lžíci oleje a promíchejte (bez oleje by těsto mohlo být sušší)
  5. Formu na beránka vymažte tukem a vysypte hrubou moukou. Nejdříve nalijte světlou vrstvu a pak kakaovou. Nebo je můžete nalévat střídavě😊
  6. Pečte v předehřáté troubě na středním roštu na 175 stupňů asi 60 minut. Až bude špejle čistá můžete beránka vytáhnout
  7. Před vyklopením nechte beránka 10 minut odpočinout.

 

Nejlépe chutná sypaný moučkovým cukrem.