Recept na nepečený dort s krustou z Oreo sušenek a náplní plnou čokolády. Pokud máte chuť na něco sladkého, ale nechcete při pečení dortu trávit hodiny u trouby vyzkoušejte tento recept. Příprava vám nezabere více než 10 minut. Jako náplň jsem použila čokoládovou ganache kterou používám na plnění pralinek. K tomu pár čerstvých malin a vynikající čokoládový dort je na světě. Dort vypadá opravdu nádherně a proto se hodí i na slavnostnější chvíle jako jsou narozeniny nebo jiné oslavy. Já jsem dort připravovala na dětskou oslavu a sklidil obrovský úspěch (čokoláda a děti= zaručený úspěch)

Suroviny

Krusta:

  • 300g oreo bez náplně
  • 100g másla

 

Náplň:

  • 200g mléčné čokolády
  • 200ml smetany ke šlehání
  • 100g hořké čokolády
  • Mléčná náplň z použitých oreo sušenek
  • Špetka instantní kávy
  • Špetka mořské soli

 

Na ozdobu:

  • 100g čerstvých malin
  • 3-6 sušenek na ozdobu

Příprava

  1. Oreo sušenky otevřete a seškrábněte z nich mléčnou náplň. Zatím jí dejte stranou protože jí ještě budete potřebovat.
  2. Sušenky dejte do mixéru nebo robota a rozmixujte na prášek. Také je můžete rozmělnit pomocí válečku.
  3. Máslo dejte rozpustit (sporák, mikrovlnka) a nalijte ho k sušenkám.
  4. Dobře promíchejte a nasypte do kulaté nebo jiné formy. Nejraději používám silikonovou formu protože se k ní nic nepřilepí, ale použít můžete jakoukoliv kulatou nebo hranatou formu.
  5. Sypkou směs rozprostřete po celé formě a upěchujte. Pokud chcete okraje zvedněte krustu i do výšky a dobře zmáčkněte.
  6. Formu dejte do lednice a nechte korpus 20 minut ztuhnout (nebo 5 minut do mrazáku pokud spěcháte). Pokud máte silikonovou formu dejte ji na tác aby při přenášení korpus nepopraskal.
  7. V malém kastrůlku přiveďte k varu smetanu ke šlehání.
  8. Hořkou i mléčnou čokoládu pokrájejte na malé kousky a nasypte do misky.
  9. Zalijte jí vařící smetanou a promíchejte.
  10. Dále přidejte náplň z Oreo sušenek které jste použily na výrobu korpusu, instantní kávu a špetku mořské soli.
  11. Metličkou míchejte dokud se čokoláda úplně nerozpustí a vznikne tak hladký krém.
  12. Náplň nechte před nalitím 5 minut vychladnout.
  13. Nyní už můžete z lednice vytáhnout ztuhlý korpus a nalít na něj náplň. Opět u silikonové formy mějte formu na tácu nebo něčem rovném aby korpus nepraskl.
  14. Ozdobte kousky sušenek a malin.
  15. Dort dejte před podáváním na 3-4 hodiny ztuhnout.

 

Skladování: v lednici

Trvanlivost: 3 dny