Tak tomuhle říkám pořádně nacpaná bageta. Když jsem přemýšlela, co by se dalo na Halloween udělat za občerstvení, pokud nemáte moc času napadla mě tahle bageta. Je to 800 gramů vážící bageta naplněná třemi druhy sýrů, šunkou, rajčaty, okurkou, petrželkou a také pomazánkou. Celkem má tento sendvič přes 1500 gramů!. Když nepočítám kynutí a pečení bagety zabere vám příprava těsta a její naplnění maximálně 10 minut. Přitom získáte jídlo, ze kterého se nají celá rodina 😊. My jsme to jedly ve dvou, takže nám to dalo pořádně zabrat. Čím bagetu naplníte je jen na vás, vyberte si oblíbenou pomazánku nebo použijte oblíbený sýr či salám. Klidně tam toho můžete dát ještě víc. Protože u téhle bagety platí čím víc tím líp 🙂

Suroviny

  • 460g hladké mouky
  • 320ml teplé vody
  • 2 sáčky sušeného droždí
  • 2 lžičky cukru
  • 1 lžička soli
  • Olivy na oči
  • Plátek papriky na jazyk

Na obložení:

  • 100-200g šunky nebo salámu
  • 100-200g plátkového sýra
  • 100g lučiny nebo vaší oblíbené pomazánky
  • 1 hermelín nebo camembert
  • 1 mozarela
  • Půlka okurky
  • Cherry rajčat (nebo normální)
  • Ledový nebo kadeřavý salát
  • Petrželka
  • Sůl
  • Mletý pepř

Příprava

  1. Z teplé vody, sušeného droždí a cukru nechte pro promíchání vzejít kvásek. Stačí 10 minut.
  2. Přidejte mouku a sůl. Těsto dobře propracujte.
  3. Připravte si pečící papír o velikost velkého plechu. Nasypte na něj hladkou mouku a do ní vyklepněte těsto.
  4. Z těsta udělejte bochánek a vyválejte z něj hada dlouhého jako je sám plech. Pokud bude zakroucený udělejte ho ještě o něco delšího.
  5. Hlavu nechte větší, než je zbytek těsta a ocásek zase udělejte tenký. Hlavu jsem ještě trochu dotvarovala, aby had vypadal reálněji. Počítejte s tím, že bageta dost vykyne, takže pokud jste udělaly zvlněného hada nechte tam dostatek místa (nebo to po vykynutí můžete opravit).
  6. Bagetu nechte 30 minut kynout.
  7. Po vykynutí vložte do předehřáté trouby na 210 stupňů a pečte 15-20 minut dozlatova. Před plněním nechte bagetu úplně vychladnout.

 

Naplnění:

  • Bagetu po celé délce podílně rozkrojte.
  • Začněte tím, že spodní část potřete lučinou nebo vaší oblíbenou pomazánkou.
  • Dále listy salát, plátky šunky, mozarely, hermelínu, kolečka rajčátek a okurky.
  • Pak vše posolte a také přidejte špetku pepře.
  • Vše pokryjte plátkovým sýrem a nakonec zaklopte vrchní částí bagety.
  • Podávejte v celku. Každý si pak ukrojí ze sendviče kolik bude chtít.
  • Hadovi také můžete připevnit oči z nakrájených koleček oliv a tam kde je pusa jazyk vyřezaný z papriky