Rychlý salát z okurky a ředkvičky s dresinkem ze zakysané smetany.

Surovin

  • 100g zakysané smetany
  • 10 ředkviček
  • Polovina okurky
  • ¼ lžičky soli
  • Špetka mletého černého pepře

 

Příprava

  1. Okurku i ředkvičky nakrájejte na kolečka. Nejlepší je nechat okurku neloupanou, protože slupka v sobě má dost živin (jen pokud je bio)
  2. Zakysanou smetanu smíchejte se solí a pepřem, dobře promíchejte, aby se sůl rozpustila.
  3. Vše smíchejte dohromady, ozdobte petrželkou nebo pažitkou a salát je hotový.

 

Skladování: salát můžete uložit do ledničky, ale jen pokud dresink dáte do samostatné nádoby. Při delším kontaktu by zelenina pustila moc šťávy a salát by byl samá voda.