Omáčku tisíc ostrovů můžete použít na hamburgery, hotdogy, sendviče nebo ke grilovanému masu. Obsahuje majonézu i kečup, také cukr, cibuli a slaninu. Právě dokřupava upečená slanina dodá omáčce jedinečnou chuť. Jako dresing se často používá jen neochucená majonéza, ale když místo ní použijete tuto omáčku promění se váš burger nebo cokoliv do čeho omáčku použijete v něco úžasného.

 

Suroviny:

  • 120g majonézy (použila jsem Hellmans, je vhodná i pro bezlepkovou dietu)
  • 40g kečupu (2 lžíce)
  • 10g cukru (2 lžičky)
  • 2 plátky slaniny
  • 1/2 malé cibule
  • 1/4 lžičky soli
  • Špetka pepře

 

Měření na hrnky: 1/2 hrnku majonézy, 2 lžíce kečupu, 2 lžičky cukru, 2 plátky slaniny, 1/2 malé cibule, 1/4 lžičky soli a špetka pepře

 

Příprava:

Slaninu upečte dokřupava. Upéct jí můžete v troubě, na pánvi, i na grilu. Některé slaniny nebudou úplně křupavé, recept tím ale nezkazíte.  Položte jí na ubrousek a nechte odsát přebytečný olej (po chvilce otočte a nechte odstát olej i z druhé strany).

Cibuli i slaninu nakrájejte na kostičky. Všechny suroviny včetně upečené majonézy rozmixujte. Můžete použít i tyčový mixér. V omáčce možná zůstanou malé kousky ze slaniny, ale to nevadí (naopak).

 

Použití: do hamburgerů, hotdogů, sendvičů, k pečenému masu, hranolkám… Bezlepkové housky tu ještě nemám, ale doufám, že se tu brzy objeví:-)

 

Skladování: v lednici

Trvanlivost: 2 dny