Polévka Ramen se u nás zabydlela. Většinou vařím nové recept, ale některé se prostě nedají uvařit jen jednou. Tak to bylo i s Ramen polévkou. Uvařila jsem ji a pár dní na to jsem ji už vařila znovu, protože jsme na ni dostali s Jardou chuť.

Ramen polévka je polévka z vývaru – zeleninového nebo masového, nudlí, masa a zeleniny. Dá se udělat i vegetariánská, obě varianty jsou dobré. Nudle používám vaječné, i když ty rýžové jsem taky zkoušela a taky to bylo moc dobré. Dokonce jsem jednou z nouze použila místo nudlí špagety. Složení vaječných nudlí a špagety je prakticky stejné, takže to ve finále nebyl ani takový rozdíl.

Polévka se podává ozdobená jarní cibulkou, fazolovými klíčky, fazolovými lusky nebo jinou zeleninou. K tomu ještě uvařené vajíčko, bez něj to není ono. Maso jsem použila kuřecí, ale opět lze vyměnit za jiné.

Takhle polévka můžete mít mnoho podob. Začneme tímto receptem a postupně se podíváme na různé varianty této polévky😊.

Poznámka: Sice je to polévka, ale vydá za hlavní jídlo.

 

Suroviny:

  • 500ml zeleninového vývaru
  • 200g kuřecích prsíček
  • 110g vaječné čínské nudle
  • 80g zelené cibulky
  • 40g fazolových klíčků
  • 2 natvrdo uvařená vejce
  • 1 lžíce sójové omáčky
  • Špetka mletého zázvoru
  • Hrst mražených fazolových lusků
  • Sůl

 

Zeleninový vývar – použila jsem TENTO vývar. Chystám se i na čínský vývar, který se od toho českého přeci jen trochu liší. Až ho uvařím, dám vědět😊.

 

Postup:

  1. Zeleninový vývar přiveďte k varu. Přidejte sójovou omáčku, špetku mletého zázvoru a sůl. Kdo má ráda pálivé může přidat i pokrájené chilli nebo chilli prášek.
  2. V jiném hrnci dejte vařit vajíčka natvrdo. Na každou porci počítejte 1 vajíčko. Uvařte ho s pevným žloutkem, ať ho můžete rozkrojit na půl a ozdobit s ním polévku.
  3. Fazolové lusky stačí 5 minut povařit. Dejte je do polévky a vařte doměkka.
  4. Kuřecí prsa opečte z obou stran na trošce oleje. Poté maso nakrájejte na plátky. Použít lze i vařené maso, skvělé je i vařené hovězí maso nakrájené na velice tenké plátky.
  5. Nudle uvařte podle návodu, propláchněte vodou a nechte okapat.
  6. Polévku nalijte do misky, přidejte nudle. Ozdobte fazolovými lusky, klíčky, jarní cibulkou, masem a vajíčkem.
  7. Podávejte s čínskými hůlkami.