Maková náplň do buchet, koláčů a spousty dalších sladkých receptů. Není nutné mák zdlouhavě vařit a redukovat, jak to u většiny receptů na makovou náplň bývá. Tato náplň je uvařená za pouhých 5 minut. Nejčastěji jí používám do chodských koláčů. Recept na ně najdete na konci stránky.

 

Budete potřebovat:

  • 500ml mléka
  • 200g mletého máku
  • 100g krupicového cukru (7 lžic)
  • 1 vanilkový cukr (20 gramů
  • Špetka mleté skořice
  • 2 lžičky kukuřičného škrobu nebo vanilkového pudinku

Mléko, mák a oba cukry přiveďte k varu.

Mezitím si smíchejte škrob se lžící studené vody. Dobře promíchejte a za stálého míchání vlijte do bublající směsi. Náplň začne okamžitě houstnout.

Za stálého míchání vařte 5 minut, stačí na střední teplotu.

Náplň nechte vychladnout a použijte dle potřeby.

 

Použití: do koláčů, buchet, fornetek

 

Skladování: v lednici

Trvanlivost: 3 dny