Suchary s čokoládovou polevou jsou ideální lehká svačinka. Často jsem si je kupovala v obchodě, ale pak jsem si uvědomila, že si je můžu sama vyrobit. V obchodě místo pravé čokolády používají vlastní směsi na polevu do které přidávají různé konzervanty, ztužovače, barviva a aromata. Domácí rýžové chlebíčky obsahují pouze čokoládu. Používám 80% a více kakaa a oproti obchodu je to opravdu rozdíl. Také jsem zkoušela chlebíčky s bílou a mléčnou čokoládu. Opět chutnali skvěle. Při kousnutí totiž cítíte čokoládu a ne tukovou polevu. Chcete je vyzkoušet? Tady je recept který vám nezabere ani 5 minut:

Suroviny

  • 8-10 Rýžových chlebíčků- nesolených
  • 100 gramů čokolády (hořké, mléčné nebo bílé)

Volitelně:

Na ozdobu vločky mořské soli, skořice, čokoládové vločky, chilli…

Příprava

  1. Čokoládu nalámejte na kostičky a roztavte v mikrovlnné troubě po 10 sekundových intervalech. Promíchejte a pokračujte. Trvá to asi 30 sekund. Zastavením zabráníte spálení čokolády. Také můžete použít vodní lázeň. Chlebíčky polije z jedné strany čokoládou a rozetřete ji.
  2. Dejte do lednice a nechte ztuhnout

 

Skladování: poleva je tvrdá i při pokojové teplotě, ale většina čokolád se jinak roztéká a je lepší je nechat v lednici (pokud není temperovaná). Vyzkoušejte a uvidíte jestli je lednice potřeba nebo ne.

Trvanlivost: několik týdnů. Také je můžete dát do sáčku a zamrazit.