Dnes mám pro vás recept na izraelský salát, který se jmenuje Shirazi. Recept je velice lehký, jednoduchý a moc chutný. Už jsem ho opakovala několikrát. Hodí se k obědu či večeři jako salát anebo jako příloha ke grilovanému masu.
V salátu najdete okurku, červenou cibuli, rajčata, také kapii, citrón a petrželku. Oproti šopskému salátu nebo jiným salátům se tento salát liší tím, jak je nakrájený. Je totiž nakrájený na velmi malé kostičky a vůbec je chuťově velice zajímavý.
Suroviny:
- 1 salátová okurka
- 3 velká rajčata
- 1 červená kapie
- ½ červené cibule (žlutá jde taky použít)
- 3 lžíce olivového oleje
- 1-2 lžíce limetové šťávy nebo šťávy z citrónu
- Sůl
Volitelné:
- 2 lžíce nasekaného kopru, koriandru a petrželky (od každého 2 lžíce)
Postup:
Okurku, rajče, cibuli a kápii nasekejte na co nejmenší kostičky.
Olivový olej smíchejte s limetkovou nebo citrónovou šťávou a smíchejte se zeleninou.
Limety můžete použít kolik chcete. Nejdříve začněte menším množstvím a postupně přidávejte.
Osolte a najdete do misek.
Do salátu ještě patří bylinky. Salát můžete připravit s nimi nebo bez nich, podle toho jestli je budete mít.
Na prkénko dejte 2 lžíce kopru, 2 lžíce koriandru a 2 lžíce petrželky. Vše čerstvé. Nasekejte nadrobno a přidejte do salátu.