Dnes mám pro vás recept na izraelský salát, který se jmenuje Shirazi. Recept je velice lehký, jednoduchý a moc chutný. Už jsem ho opakovala několikrát. Hodí se k obědu či večeři jako salát anebo jako příloha ke grilovanému masu.

V salátu najdete okurku, červenou cibuli, rajčata, také kapii, citrón a petrželku. Oproti šopskému salátu nebo jiným salátům se tento salát liší tím, jak je nakrájený. Je totiž nakrájený na velmi malé kostičky a vůbec je chuťově velice zajímavý.

 

Suroviny:

  • 1 salátová okurka
  • 3 velká rajčata
  • 1 červená kapie
  • ½ červené cibule (žlutá jde taky použít)
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 1-2 lžíce limetové šťávy nebo šťávy z citrónu
  • Sůl

Volitelné:

  • 2 lžíce nasekaného kopru, koriandru a petrželky (od každého 2 lžíce)

 

Postup:

Okurku, rajče, cibuli a kápii nasekejte na co nejmenší kostičky.

Olivový olej smíchejte s limetkovou nebo citrónovou šťávou a smíchejte se zeleninou.

Limety můžete použít kolik chcete. Nejdříve začněte menším množstvím a postupně přidávejte.

Osolte a najdete do misek.

 

Do salátu ještě patří bylinky. Salát můžete připravit s nimi nebo bez nich, podle toho jestli je budete mít.

Na prkénko dejte 2 lžíce kopru, 2 lžíce koriandru a 2 lžíce petrželky. Vše čerstvé. Nasekejte nadrobno a přidejte do salátu.