Připravte si rychlou večeři hotovou do 30 minut. Omáčku z kuřecího masa, zeleniny a žampionů smícháte s uvařenými špeclemi a máte hotovo. Špecle jsou chuťově dost podobné vaječným nudlím a k omáčce se perfektně hodí.

Suroviny

  • 500g neuvařených špeclí
  • 500g kuřecí prsa

Marináda:

  • 2 lžičky kukuřičného škrobu
  • 1 lžička cukru
  • 1 lžíce sójové omáčky
  • 1/2 lžičky soli

Omáčka:

  • 500g fazolových lusků*
  • 250g čerstvých žampionů
  • 250ml vody
  • 100g hrášku
  • 1 cibule
  • 5 lžic sójové omáčky
  • 4 lžíce cukru
  • 1 lžíce oleje
  • 4 lžičky kukuřičného škrobu
  • 2 lžičky soli
  • 1/2 lžičky černého pepře
  • 1/4 lžičky sušeného zázvoru

*používám mražený hrášek i fazolové lusky, pokud chcete můžete použít i čerstvé.

Příprava

  1. Cibuli nakrájejte na tenké měsíčky a žampiony na tlustší plátky (neloupu je, ale klidně je oloupejte)
  2. Maso nakrájejte na tenké nudličky a smíchejte se surovinami na marinádu. Marinujte 30 minut nebo klidně i přes noc. Pokud nemáte čas rovnou můžete přejít ke smažení.
  3. Ve woku nebo nepřilnavé pánvi zahřejte olej a osmažte na ní maso. Často míchejte aby se nepřipálilo (do 5 minut je hotové). Maso nebude dozlatova nebo hněda spíš bude vypadat jako uvařené (kvůli škrobu). Pokud si nejste jisti jestli je maso hotové ochutnejte ho.
  4. Když je maso hotové přidejte cibuli, fazolky a hrášek. Smažte asi tak 2 minuty.
  5. Z koření, sójovky, cukru, soli, vytvořte hustou kaši a nalijte do pánve.
  6. Až omáčka zhoustne přidejte i žampiony a ještě 2 minuty povařte
  7. Mezitím si uvařte špecle. Když jsou uvařené propláchněte je studenou vodou aby se neslepily.
  8. Uvařené špecle nasypte do pánve a promíchejte s omáčkou. Omáčku už nevařte a dejte mimo horkou plotýnku. Při delším vaření se žampiony rozvaří a moc z nich nezbyde.