Recept na super rychlý a snadný perník. Perník chutná celé rodině, takže mě poprosily abych už konečně tento recept nahrála na stránky. Ani se jim nedivím. Od přípravy těsta až po upečení nezabere více než 20 minut a je opravdu moc dobrý. Jen tak, politý čokoládou, potřený nutelou, s marmeládou nebo politý horkou ovocnou omáčkou. To je jen pár nápadů jak perník ještě vylepšit, ale i samotný nebo posypaný moučkovým cukrem je taky vynikající.

Suroviny

  • 300g hladké mouky
  • 250ml mléka
  • 200g cukru
  • 60ml oleje
  • 2 lžíce hořkého kakaa
  • 1 kypřicí prášek do perníku

Příprava

  1. Všechny suroviny smíchejte a vypracujte z nich těsto bez hrudek
  2. Nalijte do vymazané a moukou vysypané formy (v případě silikonu vymazávání přeskočte). Ideální je vyšší forma, aby měl perník tak 5 centimetrů. Ale i velký plech bude stačit, jen bude perník nižší.
  3. Pečte v předehřáté troubě na 175 stupňů 15-20 minut. Upečený perník poznáte tak, že je špejle po vytažení čistá.

 

Skladování: v lednici

Trvanlivost: 3-4 dny