Tawa pulao je jednoduché jídlo z rýže, zeleniny a koření. Je to populární street food jídlo z indické Bombaje. Tuhle večeři připravíte za chvilku. Je lehká, zdravá, ideální jako lehký oběd nebo večeře.

Pulao se často podává s jogurtovou raitou, cože je vlastně taková jogurtová omáčka. Jídlo lze připravit i bez masa, stačí ho vynechat.

 

Suroviny:

  • 500g kuřecí prsa (lze udělat i bez masa)
  • 400g Basmati rýže
  • 350-450g mraženého hrášku a mrkve (může tam být i kukuřice)
  • 20g soli
  • 2 velké cibule
  • 1 červená kapie
  • 6 lžiček koření Pav Bhaji (recept najdete níže)
  • 1 lžička mleté kurkumy
  • ½ lžičky sušeného zázvoru nebo 2 lžičky čerstvého
  • Citrón na ozdobu
  • Koriandr na ozdobu

 

Postup:

Rýži uvařte podle návodu. Propláchněte vodou a nechte okapat.

Mraženou zeleninu zalijte vodou a 5 minut povařte.

Ve woku zahřejte olej, přidejte nadrobno nakrájenou cibuli a 2 minuty opékejte.

Cibuli jsem nakrájela v sekáčku (Tescoma), trvá to pár sekund. 

Dále přidejte sušený nebo utřený zázvor, koření a zeleninu.

Odstavte a pomocí šťouchadla na brambory rozmačkejte, ale ne úplně. Část zeleniny nechte vcelku nebo alespoň větší kousky.

Vraťte na sporák a přidejte rýži. Osolte a ještě 3 minuty zahřívejte.

 

Pro pulao s masem nakrájejte kuřecí maso na medailonky a opečte na druhé pánvi. Nezapomeňte maso osolit a opepřit z obou stranu.

 

Pulao nandejte na talíř, ozdobte opečeným masem, koriandrem a měsíčkem citrónu.