Nevím, jak přesně tohle jídlo pojmenovat, ale je to neskutečně dobré. Asi bych tomu říkala tofu puding. Rozmixováním tofu s mlékem získáte krém a i když se připravuje odlišně, budu ho nazývat pudingem. Výhodou je, že tofu nemá skoro žádnou chuť a tak můžete puding ochutit jak se vám zlíbí. Určitě by to šlo i naslano, možná jako pomazánka. To jsem zatím ještě nezkoušela.

Pohár jsem udělala ze dvou vrstev: arašídové a čokoládové. Tahle kombinace k sobě perfektně pasuje, uvidíte až ochutnáte😊 Příprava poháru vám zabere jen pár minut. Pohár si můžete dát k snídani, svačině nebo když vás budou honit chutě na sladké. Nejvíce mě zaujalo to, jak vás tofu nasytí. Dáte si malou skleničku, když máte velký hlad a několik hodin o něm zase nebudete vědět. Puding je vhodný i pro sportovce vzhledem k vysokému obsahu bílkovin.

Pojďme se přesunout k receptu:

 

Doba přípravy: 5 minut

Popis: bez lepku, bez rafinovaného cukru, bez laktózy, vegan

 

Budete potřebovat:

  • 180g tofu natural (pevné tofu, bez příchuti)
  • 85g arašídového másla z pražených arašídů (neslazené)
  • 50g sójového mléka (nebo jiné rostlinné mléko: kešu, mandlové…)
  • 1 a ½ lžíce třtinového cukru (nebo čekankového sirupu)
  • 1-2 lžičky hořkého kakaa

TIP: recept na domácí arašídové máslo hotové za pár minut najdete pod receptem

 

Příprava:

Tofu nakrájejte nebo natrhejte na menší kousky. Dejte do mixéru a společně s mlékem a třtinovým cukrem rozmixujte. Kdo se vyhýbá cukru, použije například čekankový sirup.

Odlijte půlku a do toho, co zbylo v mixéru přidejte hořké kakao. Ještě krátce mixujte, aby se kakao rozpustilo.

Vezměte skleničku nebo pohár a postupně do ní vrstvěte arašídovou a čokoládovou vrstvu.

Na ozdobu můžete přidat kousky nasekané hořké čokolády nebo arašídové máslo

 

Skladování: v lednici

Trvanlivost: 3 dny