Stále zkouším nové snídaně, protože se nerada opakuju. Tentokrát jsem udělala toast s matcha máslem. Toast…topinku…ehm, teď přemýšlím, jestli je to jakože toast nebo topinka. Protože ten přístroj, ve kterém to dělám se jmenuje topinkovač, ale já mám topinku spojenou s tunou oleje, smaženou na pánvi a s česnekem. Do toho mě mate, že v angličtině je to právě většinou TOAST, a ne to druhé, tak fakt nevím.

No, hlavně že snad všichni víme, o co jde:-D.

Matcha k snídani je skvělá volba, protože dodává energii, a to na delší dobu než káva, a navíc ještě zlepšuje soustředění. Mimochodem ten topinkovač je skvělá věc. Já jsem ho dostala jako dárek k Vánocům od Jardy a nemůžu si tohohle pomocníka vynachválit.

 

Budete potřebovat:

  • 1 světlý toastový chléb (používám americký typ, je takový sladší a vláčnější)
  • 1 lžíce másla pokojové teploty
  • 1-2 lžičky medu (podle chuti)
  • ¼ lžičky Matcha tea   (Harmony, Imperial…)
  • Vločková sůl
  • Maliny

 

Postup

Toastový chléb dejte do topinkovače a opečte. Já dávám číslo 3, což je tak akorát dozlatova.

Změklé máslo mezitím promíchejte s medem a čajem matcha. Množství čaje si samozřejmě můžete upravit podle chuti, stejně tak jako množství medu.

Toast potřete máslem, posypte vločkovou solí a posypte malinami.

 

Dobrou chuť

 

Poznámky:

Za mě chutná lépe světlý toastový chléb. Asi nemá tolik vlákniny jako ten tmavý celozrnný, ale rozhodně je chutnější. Všimla jsem si, že když používám tmavý chléb, většinou chuť samotného chleba přebije to, co dávám na něj, a to je škoda.

Máslo musí být klasické, tedy ze smetany. Jednou se mi podařilo koupit něco, co se jako máslo jen tvářilo a zkoušela udělat medovou pomazánku. Med se s máslem ale vůbec nespojil, což by se stát nemělo. Jde to ale zachránit tím, že vše dáte do vodní lázně a mícháte, dokud se vše krásně nespojí a pak dát na chvíli do lednice.

 

 

TOHLE jste určitě nevěděli:

Zajímavost: Víte, že ty stupně na topinkovači, tedy čísla 1-5 neznačí stupeň propečení toastu? Je to čas, takže 1-5 minut. Jakože whaaaat? 😀 Já se to dozvěděla teprve ve 33 letech. Já právě myslela, že je to málo propečený apod. a nikdy nevěděla, kdy ten chleba vyskočí. Teď vím, že mám 3 minuty čas třeba na to udělat kafe a to je super.

 

VIDEO