Arašídový tofu pudink je ideální snídaně či svačina. Chutná skvěle a je přímo nabitý bílkovinami.

Tenhle recept jsem vymyslela před pár lety. Měla jsem doma neochucené tofu a napadlo mě, že bych mohla vyzkoušet nějaký nový recept. Stačí malá miska a jste najezdí do sytosti, takže je to ideální i když se snažíte zahnat hlad (nebo chutě na sladké😊.

 

Na 2 pudinky budete potřebovat:

  • 220g tofu natural
  • 100ml mléka nebo dle potřeby
  • 80g arašídového másla z pražených arašídů (z nepražených nemám vyzkoušeno, možná bude pudink hořký)
  • 2 lžičky třtinového cukru
  • 1 odměrka ovesné vlákniny CardioWell
  • Poleva: čekankový karamel

 

Obměny: 

Mléko: Pokud mléko nesmíte, použijte rostlinné. Ideální je mléko sójové nebo mandlové. Recept na všechny možná rostlinná mléka najdete na tomto blogu:-).

Bez lepku: vynechte ovesnou vlákninu, pak bude recept bezlepkový.

Veganská verze: Kravské mléko nahraďte mandlovým nebo jiným rostlinným mlékem.

 

Recept na výrobu arašídového másla

 

Postup

Tofu natrhejte na kousky, přidejte mléko, arašídové máslo, cukr a vlákninu. Rozmixujte na hladký krém. Každý mixer je jiný, možná budete muset přidat více mléka.

Rozdělte do 2 misek a polijte čekankovým karamelem.

Tip: Pokud se cukru chcete vyhnout, použijte k oslazení pudingu čekankový sirup a nebo rovnou čekankový karamel pro karamelovou chuť.

 

Ovesná vláknina: kupuji na www.pangamin.cz