Arašídový tofu pudink je ideální snídaně či svačina. Chutná skvěle a je přímo nabitý bílkovinami.
Tenhle recept jsem vymyslela před pár lety. Měla jsem doma neochucené tofu a napadlo mě, že bych mohla vyzkoušet nějaký nový recept. Stačí malá miska a jste najezdí do sytosti, takže je to ideální i když se snažíte zahnat hlad (nebo chutě na sladké😊.
Na 2 pudinky budete potřebovat:
- 220g tofu natural
- 100ml mléka nebo dle potřeby
- 80g arašídového másla z pražených arašídů (z nepražených nemám vyzkoušeno, možná bude pudink hořký)
- 2 lžičky třtinového cukru
- 1 odměrka ovesné vlákniny CardioWell
- Poleva: čekankový karamel
Obměny:
Mléko: Pokud mléko nesmíte, použijte rostlinné. Ideální je mléko sójové nebo mandlové. Recept na všechny možná rostlinná mléka najdete na tomto blogu:-).
Bez lepku: vynechte ovesnou vlákninu, pak bude recept bezlepkový.
Veganská verze: Kravské mléko nahraďte mandlovým nebo jiným rostlinným mlékem.
Recept na výrobu arašídového másla
Postup
Tofu natrhejte na kousky, přidejte mléko, arašídové máslo, cukr a vlákninu. Rozmixujte na hladký krém. Každý mixer je jiný, možná budete muset přidat více mléka.
Rozdělte do 2 misek a polijte čekankovým karamelem.
Tip: Pokud se cukru chcete vyhnout, použijte k oslazení pudingu čekankový sirup a nebo rovnou čekankový karamel pro karamelovou chuť.
Ovesná vláknina: kupuji na www.pangamin.cz