Udon curry jsem si oblíbila v mé oblíbené restauraci. Jelikož jsem podle chuti tušila, z čeho bude připravené, nakoupila jsem si potřebné suroviny a uvařila si ho. Hned napoprvé jsem trefila tu správnou chuť!

Jen během tohoto týdne jsem curry vařila 4x:-D. Je to vysoké návykové, to říkám předem:-).

 

Suroviny:

  • 1 balení předvařených UDON nudlí (200 gramů)*
  • 200ml kokosového mléka**
  • 50ml vody
  • 15-19 gramů červené curry pasty (kupuji v Sapě, bez ní bude jídlo bez chuti)
  • 1 velká nebo 2 menší mrkve
  • asi 1 lžíce cukru
  • 1 lžička oleje
  • 1/4 lžičky soli
  • špetka sušeného zázvoru
  • Habanero prášek podle chuti, Chilli doctor

*kupuji v Sapě za asi 20 korun. jen se 3 minuty ohřejí ve vodě a jsou hotové.

**každé mléko je trochu jiné, můžete je prostřídat a uvidíte, které vám bude chuťově vyhovovat nejvíce.

 

Kokosové mléko/smetana

Poprvé jsem použila kokosové mléko, podruhé pak kokosovou smetanu, protože jsem mléko již neměla. Když použijete klasické, nikoliv plnotučné mléko, bude to takové lehčí. S kokosovou smetanou je omáčka zase taková smetanovější, takže si můžete vybrat:-).

Kokosové smetanu i různé druhy kokosového mléka prodává Pravé bio. Odtud mám i sušený zázvor.

 

Postup

červenou kari pastu a lžičku oleje dejte na pánev. Pár sekund zahřejte a zalijte kokosovým mlékem či smetanou. Přidejte vodu, mrkev nakrájenou na tenká kolečka, sůl, zázvor.

Vařte do zhoustnutí omáčky.

Udon nudle stačí 3 minuty ohřát ve vodě (anebo postupujte podle návodu, jestli se liší).

Omáčku nyní ochutnejte a podle chuti přidejte cukr. Kari pasta je trochu hořká a cukr tu hořkost stáhne. Také přidejte chilli – já jsem přidala trochu červeného Habanera.

Nudle sceďte, nechte okapat a přidejte do omáčky. Ještě minutu zahřejte a je to.

Podávejte s kouskem limety.

 

Brzy pro vás budu mít i video, jak toto jídlo připravit:-).