Udon curry jsem si oblíbila v mé oblíbené restauraci. Jelikož jsem podle chuti tušila, z čeho bude připravené, nakoupila jsem si potřebné suroviny a uvařila si ho. Hned napoprvé jsem trefila tu správnou chuť!
Jen během tohoto týdne jsem curry vařila 4x:-D. Je to vysoké návykové, to říkám předem:-).
Suroviny:
- 1 balení předvařených UDON nudlí (200 gramů)*
- 200ml kokosového mléka**
- 50ml vody
- 15-19 gramů červené curry pasty (kupuji v Sapě, bez ní bude jídlo bez chuti)
- 1 velká nebo 2 menší mrkve
- asi 1 lžíce cukru
- 1 lžička oleje
- 1/4 lžičky soli
- špetka sušeného zázvoru
- Habanero prášek podle chuti, Chilli doctor
*kupuji v Sapě za asi 20 korun. jen se 3 minuty ohřejí ve vodě a jsou hotové.
**každé mléko je trochu jiné, můžete je prostřídat a uvidíte, které vám bude chuťově vyhovovat nejvíce.
Kokosové mléko/smetana
Poprvé jsem použila kokosové mléko, podruhé pak kokosovou smetanu, protože jsem mléko již neměla. Když použijete klasické, nikoliv plnotučné mléko, bude to takové lehčí. S kokosovou smetanou je omáčka zase taková smetanovější, takže si můžete vybrat:-).
Kokosové smetanu i různé druhy kokosového mléka prodává Pravé bio. Odtud mám i sušený zázvor.
Postup
červenou kari pastu a lžičku oleje dejte na pánev. Pár sekund zahřejte a zalijte kokosovým mlékem či smetanou. Přidejte vodu, mrkev nakrájenou na tenká kolečka, sůl, zázvor.
Vařte do zhoustnutí omáčky.
Udon nudle stačí 3 minuty ohřát ve vodě (anebo postupujte podle návodu, jestli se liší).
Omáčku nyní ochutnejte a podle chuti přidejte cukr. Kari pasta je trochu hořká a cukr tu hořkost stáhne. Také přidejte chilli – já jsem přidala trochu červeného Habanera.
Nudle sceďte, nechte okapat a přidejte do omáčky. Ještě minutu zahřejte a je to.
Podávejte s kouskem limety.
Brzy pro vás budu mít i video, jak toto jídlo připravit:-).