Další recept na rychlou večeři, na které si zaručeně pochutná celá rodina. Jsou to dokřupava opečené chleby s žampionovou směsí. Použít by šly i hříbky, ale protože se mi žádné nepovedly nasbírat, budou muset stačit žampiony😊.

Na přípravu večeře bude potřebovat asi tak 15 minut. Houbová sezóna už je za námi. Už se ale těším na další. Sbírání hub mě moc baví. A nejvíc mě to baví, když na každém kroku něco najdu, to je jasné:-)

Budete potřebovat:

  • 2 plátky chleba (použila jsem Šumavu)

Náplň:

  • 250g žampionů
  • 50g másla
  • 2 stroužky česneku
  • 1 cibule
  • 1 lžička cukru
  • Špetka sušeného tymiánu
  • Špetka soli
  • Špetka pepře
  • Špetka mletého kmínu (kdo nemá použije drcený)

 

Polovinu másla rozpusťte na pánvi, zahřejte a opečte na ní chleba. Stačí z jedné strany, není nutné opékat obě.

Žampiony omyjte (může na nich být hlína) a nakrájejte na kousky. Žampiony neloupejte, slupka na nich může zůstat. Česnek utřete nebo nakrájejte na malé kostičky. Cibulku nakrájejte na kostičky nebo na měsíčky.

Druhou půlku másla zahřejte v druhé pánvi. Až bude pánev rozpálená vysypte do ní nakrájené žampiony a také cibuli. Za stálého míchání opékejte 3-4 minuty. Poté přidejte kmín, česnek a míchejte další 2 minuty. Pokračujte do vyvaření tekutiny, zbytečně by rozmočila opečené chlebíky. Nebojte se dát pánev naplno. Když budete míchat, nic se nepřipálí.

Když je tekutina z hub vyvařená odstavte pánev se žampionovou směsí. Přidejte sůl, pepř a také cukr. Dobře promíchejte. Sůl se dává na závěr záměrně. Žampiony po ní pouští hodně tekutiny a z většiny se vyvaří. Houby tedy vždy solte až na závěr.

Nyní už jen zbývá rozdělit houbovou směs mezi chleby. Ozdobit petrželkou a můžete podívat😊