Tento salát dělám moc ráda. Je rychlý a chutná skvěle i bez dresinku. O chuť se postará šťáva, kterou zelenina pustí. Proto je důležité zeleninu nakrájet na velmi malé kousky. Dokonce jsem zjistila, že je vynikající i bez použití soli a to je vzácné. Nejlépe chutná čerstvě připravený.

 Salát z rajčat, okurky a cibule

  • 1 okurka
  • 1 velké rajče (nebo hrst cherry rajčátek)
  • 1 střední cibule
  • Volitelně: sůl a pepř
  • Pomůcky: použila jsem chopper od Tescomy

 

Přípravu salátu jsem si trochu ulehčila. Mám doma nového pomocníky, tak jsem ho musela použít.

Poznámka: Kdo ruční chopper nemá, může všechnu zeleninu nakrájet na malinké kostičky.

Chopper který jsem použila je ruční. Stačí několikrát zatáhnout a nakrájí vše, co do něj dám.

Zeleninu jsem v něm krájela postupně.

Okurku jsem rozkrojila na 4 kusy. Nechala jsem ji neloupanou.  Poté jsem 15 krát zatáhla. Na fotce vidíte jak je okurka pěkně pokrájená. Ručně by mi to trvalo, takhle je to otázka chvilky.

Rajče jsem rozkrojila na půl a stejně jako u okurky 15 krát zatáhla.

 

Cibuli jsem oloupala, rozpůlila a 20 krát zatáhla. Chtěla jsem aby byla nakrájená na co nejmenší kousky.

 

 

Všechnu zeleninu nakrájejte nebo pomocí choppera nasekejte na co nejmenší kousky.

Vše smícháte dohromady a je hotovo.

Podle chuti osolte a opepřete nebo salát nechte tak jak je.

 

Dobrou chuť