Tentokrát jsem se krapet rozjela a připravila ne jedno, ale hned plný stůl indického jídla😊. Myšlenka byla, že to sníme ten den. Nakonec jsme to jedli celé dva dny:-D.

 

Další recept v rámci Cesty kolem světa, kterou jsem spustila loni je jídlo Aloo Gobi. Má více podob, takže vás čeká i více receptů. Dělala jsem hned dva druhy.

Co znamená název Aloo Gobi? Jednoduše to znamená brambory a květák, tedy to, z čeho je jídlo připravené.

Myslím, že tohle jídlo bude chutnat i těm, kteří indickou kuchyni moc nemusí. Navíc je to bezmasé….vždy nemusím mít maso každý den😊.

 

Budete potřebovat:

  • 600g brambor
  • 300g květáku (čerstvý, ne mražený)
  • 170g pasírovaných rajčat
  • 100ml vody
  • 45g krupicového cukru
  • 14g soli
  • 4-5 cherry rajčátek
  • 1 cibule
  • 1 lžíce ghí
  • 2 lžičky mé směsi Garam masala (recept)
  • 1 lžička sušeného zázvoru Koření Králů
  • 1 a1/2 lžičky mletého koriandru (kupuji na Shams.cz, protože prodávají velké balení, které se vyplatí)
  • 1 lžička chilli vloček nebo 1 sušené chilli paprička nebo chilli podle chuti (vše mám od Chilli doktora)
  • ½ lžičky mleté kurkumy, také ze Shams
  • ½ lžičky mletého kmínu
  • Volitelné: 2 stroužky česneku

 

Postup:

Květák natrhejte na růžičky. Vařte od vodu varu 5-6 minut. Sceďte. Nechte okapat. Později se ještě bude vařit, tak aby nebyl moc. Ideálně by měl být ještě trochu křupavý.

Cibuli dejte do pánve a opečte na ghí nebo oleji, stačí krátce.

Přidejte brambory nakrájené na 2cm kostky, koření a 2 minuty míchejte. Sporák jsem měla na 6 stupni z 9.

Zalijte pasírovanými rajčaty, dále přidejte i nakrájená cherry rajčata a vodu. Vařte pod pokličkou 7 minut.

Přidejte květák a pokračujte další 3 minuty nebo do změknutí brambor. Raději to hlídejte, brambory se nesmí rozvařit.