Dříve jsem často snídala müsli s mlékem, ale protože jsem přestala kupovat hotové výrobky a tedy i zmiňované müsli. V minulých měsících mi začalo chybět takže jsem se pustila do jeho výroby. Stačilo smíchat co bylo po ruce a domácí müsli je na světě. Na výrobu domácího müsli budete potřebovat jen 3 suroviny: arašídové máslo, med a ovesné vločky. Vše po smíchání upečete a po vychladnutí je müsli hotové. Je křupavé, arašídové a neobsahuje žádný bílý cukr, protože je slazené pouze medem. Arašídové máslo je výborným zdrojem energie a to je přesně to co by vám měla správná, zdravá snídaně dát.

Suroviny

Na 1 plech:

  • 250g ovesných vloček*
  • 115g arašídové máslo
  • 100g medu

*používám jemné ovesné vločky nebo jemné celozrnné

Příprava

  1. Jako první krok nechte arašídové máslo změknout na pokojovou teplotu aby se s ním lépe pracovalo.
  2. Když je máslo změklé přidejte k němu i med a ovesné vločky. Dobře promíchejte aby se vše spojilo.
  3. Připravte si velký plech vyložený pečícím papírem. Musli z misky vezměte do ruky a rozdrolte na plech.
  4. Pečte v předehřáté troubě na středním roštu na 150 stupňů 20-25 minut. Musli jen lehce ztmavte, ale nepeče se do hněda (pak je hořké). Pokud si nejste jistí raději ho vyndejte dříve. Možná vám bude připadat moc měkké, ale po vychladnutí se ještě zpevní.
  5. Po vychladnutí uložte do zavírací sklenice.

 

Skladování: při pokojové teplotě

Trvanlivost: několik měsíců