Poslední dobou zkouším různé pudinky. Mám na ně pořád chuť😊. Akorát nechci kupovat v obchodě pudinky, které jsou samý bílý cukr, škrob a nějaká éčka. Klasiku uvařená z mléka a škrobu mi chutná jen ještě teplá, studená ani trochu. Co mám ráda je ta konzistence. Tu miluju!

Dneska jsem si udělala pudink z banánu a totálně mě dostal. Má konzistenci pudinku, je sladký i bez přidání cukru (stačí pěkně zralý banán) no a pár dalších ingrediencí. Co je ale naprostá pecka je, že se nemusí vařit. Jen to všechno pěkně rozmixujete. Minutka nebo dvě a svačinka je hotová.

Jako bonus jsem přidala Maca prášek. Maca peruánská zlepšuje fyzickou výkonost a duševní zdraví. Najdete v ní vitaminy A, B1, B2, B6, C či E. Také stopové prvky, minerály, vlákninu, třísloviny…je to doslova zázrak pro náš organismus. Přidání je volitelné, záleží tedy na vás, jestli jí tam dáte nebo ne😊. Já jsem jí tam přidala, říkala jsem si, že přidat něco takového je skvělý nápad.

 

Na 2 porce:

  • 2 zralé banány (260 gramů), čím zralejší budou, tím budou sladší
  • 10 g hořkého kakaa (2 lžíce)
  • 40 g arašídového másla z pražených arašídů (asi 2 lžíce)
  • 1 gram Extrakt z kořene-MACA Peruánská z Botanic (cca ½ lžičky)
  • Špetka himalájské soli

 

Vše dejte do mixéru a rozmixujte dohladka. Podávejte hned nebo dejte do ledničky na později.

Podle chuti můžete ozdobit konopnými semínky, hořkou čokoládou, kousky arašídů, kolečky banánu nebo jiného ovoce.

Maca peruánská se prodává v různých podobách, proto je třeba se kouknout, kterou přesně máte. Já mám extrakt a tam je doporučená dávka 0,5 gramů na den. Je to asi ¼ lžičky. Pak se dá koupit prášek z kořene a tam už se dávkuje 2-4 gramy 2x denně, proto se do receptů používá častěji. Já si toho právě nejdřív nevšimla, takže jsem koupila extrakt. Recept je tedy třeba upravit podle dávkování na obalu, abyste nepřekročili denní dávku.