Ďobáčky mám ráda od dětství. Dříve u nás na náměstí byla zdravá výživa a já jsem si vždycky přišla jako královna. Už od dětství jsem tam s rodiči chodila nakupovat, protože mi zdravá strava byla hodně blízká.

Maso jsem bojkotovala a rodiče mi proto kupovali Robi maso, Ďobáčky a jiné rostlinné náhrady. Robi a Ďobáčky mám ráda dodnes a víte, jak si ráda všechno vyrábím. Robi zatím nevím jak, ale Ďobáčky ano (tedy končně už ano). Zkusila jsem to a výsledek je vynikající. Dokonce vás Ďobáčky vyjdou levněji, než když si je koupíte již připravené.

Má to jednu velkou výhodu – podle toho, jaké koření do ďobáčků přidáte, budou chutnat. Můžete si tedy hrát z různými chutěmi. Mě chutná koření Adžika, Gyros nebo koření Bifteki. Další zase brzy vyzkouším😊.

Je to skoro jako maso, akorát ze sóji. Společně s rýží a zeleninou připravíte výbornou a zdravou večeři pro celou rodinu.

 

 

Suroviny:

  • 80g sójových nudliček (1 sáček)*
  • 1 litr vroucí vody
  • 35g slunečnicový olej
  • 2 lžičky koření Adžika
  • 1 lžička soli
  • 1 lžička koření na Bifteki (z Lidlu)
  • 1 lžička cukru

*koupila jsem je v Bille, ale mají je skoro ve všech obchodech

 

Postup:

Sójové nudličky vhoďte do osolené vroucí vody. Vařte 10-15 minut (doměkka).

Sceďte a pomocí vidličky vymačkejte vodu.

V misce smíchejte olej, sůl, cukr a koření. Pokud koření sůl již obsahuje, zatím ji nepřidávejte.

Nechte 12-24 marinovat.

Ďobáčky ohřejte na pánvi a uvařte k nim přílohu. Hodí se k nim brambory, rýže, celozrnné pečivo…