Asi jste si už všimli, že mě baví zkoušet recepty z celého světa. Líbí se mi, že mohu ochutnat jídlo ze všech koutů naší krásné planety…miluju to!

Tentokrát jsem vyzkoušela filipínský dezert s avokádem. Je to rychlý recept a ideální do letních dnů.

 

Suroviny:

  • 1 avokádo
  • 1 hrnek ledových kostek
  • Slazeného kondenzované mléko
  • Anebo mix kondenzovaného mléka a slazeného k. mléka (Salka)

 

Avokádo rozpulte, vyndejte pecku, vydlabejte ho a nakrájejte na kousky.

Tip: V Lidlu jsem sehnala takovéhoto pomocníka. Jelikož jím avokádo dost často, řekla jsem si, že se mi bude hodit:-). 

Do misky nasypte led. Na něj dejte avokádo nakrájené na kousky.

  1. Možnost: zalijte kondenzovaným mlékem (60ml) a lžící slazeného kondenzovaného mléka. Podle chuti přidejte i trochu cukru
  2. Anebo zalijte pouze slazeným kondenzovaným mlékem. V tomto případě již nedoslazujte.

Podávejte se lžící.

 

Hodnocení:

Recept jsem viděla i na Tiktoku. Hodně lidí jedlo samotný led, ale já mám citlivější zuby a proto led jíst nebudu😊. Kombinace avokáda a Salka je vynikající, dezert mě baví. Možná bych ještě přidala kopeček vanilkové zmrzliny, ale to je jen detail.

Důležité je, aby avokádo bylo dostatečně zralé, jinak bude takové trpké a to může celý dezert pokazit. Někde jsem četla, že správně se používá jiný druh avokáda, které je sladší, nicméně to u nás asi neseženu.