Halloween slavím ráda. Je to totiž skvělá příležitost, jak se vyřádit😊.

Dezert, který vidíte na fotce je ve skutečnosti chia puding, ale já jsem ho nazvala žabí vajíčka, protože to tak docela vypadá. Nenechte se oklamat vzhledem, chutná moc dobře😊.

 

Matcha vrstva:

  • 125ml plnotučného mléka
  • 22g chia semínek
  • 1 lžička cukru
  • Kousek vanilky

 

Bílá vrstva:

  • 125ml plnotučného mléka
  • 22g chia semínek
  • 1 lžička cukru
  • 1 sáček Matcha tea premium (pravý japonský originál)
  • Kousek vanilky

 

Na ozdobu

  • Vychlazená smetana (na vaření apod, ta ke šlehání se na to nehodí)

 

Postup

Do první misky dejte mléko, chia semínka, cukr a z kousku vanilkového lusku nožem vyškrábněte trochu semínek.  Promíchejte.

Do druhé misky dejte mléko, chia, cukr, vanilku a matcha tea. Metličkou dobře promíchejte.

Obě misky dejte na 3 hodiny do lednice. Opět promíchejte.

Do průhledné sklenice dávejte střídavě chia puding z obou misek. Zakončete matcha pudingem (kvůli pěně, na bílé by splynula).

Do šejkru dejte vychlazenou smetanu, asi 50 ml a dobře protřepejte. Použila jsem šejkr od Matcha tea – má v sobě takovou mřížku a díky tomu během pár sekund vznikne hustá pěna. Pokud takový šejkr nemáte, použijte přístroj na tvorbu studené mléčné pěny nebo cokoliv jiného.

Pěnu nalijte na puding a ihned podávejte (pěna dlouho nevydrží, proto jí dávejte na puding až těsně před jídlem)

 

Nápad:

Kdybyste někde sehnaly gumové žáby, bylo by super je použít na ozdobu😊.