Quesadilla je mexické jídlo z tortilly (placky z kukuřičné nebo pšeničné mouky). Tortilla se naplní sladkou nebo slanou náplní, většinou se i zapeče a pak se nakrájí na trojúhelníčky. Slané jsem už vyzkoušela a jsou vynikající. Doma mi zbylo balení tortill, tak jsme si z nich připravila vynikající snídani.

Tortilly jsem použila pšeničné, protože kukuřičné se pro tento recept nehodí. Na výběr jsou tortilly z bílé pšeničné mouky anebo tortilly celozrnné. Jako náplň jsem použila banán a ghítelu. Nedávno mi přišel poštou balíček ghí a ghíteli od firmy České ghíčko (Web). Popravdě jsem měla co dělat, abych jí hned nesnědla. Jedna je lískooříšková a druhá kešu. Je k nim rovnou přiložená lžička, což mi situaci moc neusnadnilo. Naštěstí mi půlka od každé zbyla a tak jsem ji mohla použít i do několika receptů.

Jedním z receptů je takhle snídaňová quesadilla. Je to rychlá zdravá snídaně, jejíž příprava vám zabere tak 2 minuty. Chutnala mi jak s lískooříškovou, tak s kešu ghítelou. U jedné jsem namazala tortillu oběma zároveň, to bylo taky vynikající. Podle mě můžete použít jakoukoliv ghítelu a vždy to bude skvělé.

 

Suroviny:

  • 1 pšeničná tortilla ( bílá nebo celozrnná)
  • 1 banán
  • Ghítela: lískooříšková/kešu od firmy České ghíčko: Web

 

Postup:

Půlku nebo klidně celou tortillu potřete ghítelou. Pokud jí máte v lednici, nechte jí předem trochu povolit.

Na půlku tortilly rozložte banán nakrájený na kolečka.

Poté tortillu přiklopte.

Nakrájejte na trojúhelníčky a je to. Dobrou chuť.

 

Do receptu jsem použila kešu ghítelu a ghítelu s lískovými oříšky. Na výběr je ale ještě více možností. Stačí si vybrat na stránce: České ghíčko