Koláčky z celozrnného listového těsta, banánu a čokolády

Autor: | 8. 4. 2020 | Pečení | 0 💬

V obchodě jsem objevila celozrnné listové těsto. Doma jsem ho hned musela jít vyzkoušet. Zatím jsem se ještě nedostala k přípravě domácího listového těsta, tak ho prozatím kupuji. Celozrnné listové těsto jsem sehnala v Bille, ale určitě ho budou mít i v jiných obchodech. Dále tu ještě byla otázka, co z těsta udělat. Původně jsem chtěla udělat fornetti, ale nakonec jsem se rozhodla pro koláčky.

Koláčky jsem naplnila hořkou čokoládou a banánem. Protože je náplň pevná, nic nevytéká ven což je super, protože se mi vždy povede koláčky špatně utěsnit. Během chvilky máte zabaleno a můžete péct. Tuhle rychlou sladkou dobrůtku budu muset ještě nikdy udělat. Pokud hledáte nějaký rychlý recept, pak jste tady správně.

 

Suroviny:

  • 1 cereální listové těsto (400 gramů)

  • 200g hořké nebo mléčné čokolády
  • 1 banán

 

Postup:

Těsto je mražené, proto je ho třeba nechat několik hodin povolit. Uvnitř jsou 3 obdélníky těsta na sobě. Já jsem je od sebe oddělila a postupně vyválela na pomoučněném vále. Získala jsem tak 3 obdélníky 25x15cm. Těsto jsem nařezala na 3x6cm čtverečky. Aby šel koláček dobře zabalit, musí to být čtverec. Pokud je to spíše obdélník, stačí přebytek těsta odříznout. Zbytky pak můžete smíchat dohromady a vyválejte je, anebo kousky těsta položte na nakrájené čtverečky, tam, kde budete dávat náplň.

Banán nakrájejte na tolik koleček, kolik máte čtverečků těsta. Pokud je malý, použijte dva banány.

 

Doprostřed každého čtverečku položte dvě kostky čokolády a na to kolečko banánu. Stačí i jedna kostka, ale dvě jsou lepší😊.

Koláček vytvoříte tak, že k sobě přitisknete všechny rohy. Nejdřív spojte dva rohy, které jsou naproti sobě a pak k nim přidejte zbylé dva. Zmáčkněte je, ať se nerozlepí.

Koláčky můžete ale nemusíte potřít rozšlehaným vajíčkem. Já jsem tento krok vynechala.

Pečte v předehřáté troubě na 200 stupňů, střední rošt cca 15 minut. Až koláčky lehce zezlátnou, jsou upečené.

Ještě teplé koláčky posypte moučkovým cukrem.

 

Buďte první, kdo článek okomentuje.

Pište, diskutujte...

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Fazolové brownies

Fazolové brownies

Brownies z černých fazolí byly na mém seznamu již hodně dlouho. Akorát jsem nikde nemohla najít ty černé fazole v konzervě. Naštěstí mě zachránil mexický týden v Lidlu, kde tyto fazole měli, a to hned velké balení. Brownies jsou bez...

Přečíst
Preclíky

Preclíky

Jarda miluje preclíky. Kupovala jsem mu je tedy nějakou dobu v obchodě. Víte ale, že si ráda vše vyrábím sama, a tak jsem se odhodlala a začala zkoušet. Mimochodem za 1 preclík chtěli 16 korun, a to už mi nepřijde zrovna málo. Domácí jsou...

Přečíst
Cuketový dortík

Cuketový dortík

Dostala jsem pořádnou cuketu, tak jsem se rozhodla udělat cuketový dortík. Je to sázka na jistotu, protože chutná všem   Budete potřebovat: 200 g cukety-oloupané a nastrouhané najemno 200 g rozpuštěné hořké čokolády 74% kakaa 110 g...

Přečíst
Maková bábovka

Maková bábovka

Už vás nudí klasická bábovka? Upečte si tu makovou!  Podle mě vypadá krásně a také skvěle chutná. K tomu citronová poleva a dezert ke kávičce je hotový. Já jsem si tedy místo kávy udělala anglický čaj s mlékem, protože mi přišlo, že se to...

Přečíst
Rychlé tvarohové fornetti

Rychlé tvarohové fornetti

Fornetti na váhu mě sice vždy lákaly, ale co mě už nelákalo byla jejich cena. Doma jsem si uvědomila, že na tom vlastně nic není a můžu si je během chvíle upéct. A nejen pár kousků, ale hned celý plech😊. Tahle várka byla na víkendovou...

Přečíst
Secret Link