Další recept s arašídovým máslem pro všechny, kteří ho zbožňují tak jako já. Hned jak jsem si dala první lžíci arašídového másla, věděla jsem, že je to láska na celý život. Nikdy jsem nic takového nejedla a jeho chuť mě absolutně nadchla. I když ho beru jako mlsání, je arašídové máslo velice zdravé. Je to také zdroj bílkovin a tak není divu, že ho vyhledávají hlavně lidé sportovci. Bílkoviny jsou důležité pro každého, nejen pro sportovce. Dokonce jsem četla několik článků, kde psali o tom jak arašídové máslo pomáhá zhubnout (to mě moc potěšilo). Samozřejmě nesmíte sníst celou sklenice, to by asi moc nefungovalo:-).

Pro dnešek mám pro vás recept na snídani, která vznikla v době, kdy lednice byla absolutně prázdná. To je vždycky den před tím, než nám Tesco přiveze nákup 😀 Naštěstí jsem našla jogurt a trošku mléka. Arašídové máslo mám doma vždycky, protože si pokaždé vyrobím hned několik sklenic. Smícháním těchto věcí a kakaa vznikla výtečná snídaně. Je v tom dost bílkovin na to, aby vám pěkně narostly svaly😊. Jogurt jsem ozdobila rybízem, který svou kyselostí pěkně vyvážil sladkou chuť. Ráda dělám jídla více chutí a takhle budete mít zároveň sladkou i kyselou.

Mimochodem kdybyste chtěli, pod receptem najdete odkaz na to, jak si vyrobit domácí arašídové máslo, které jsem do receptu použila Příjemnou snídani .

 

Suroviny:

  • 100g selského nebo řeckého bílého jogurtu
  • 80g mléka
  • 30g arašídového másla z pražených arašídů
  • 20g hořkého kakaa
  • 1 lžíce třtinového cukru nebo čekankového sirupu*
  • Rybíz na ozdobu

 

Jogurt smíchejte s mlékem, kakaem a arašídovým máslem. Také přidejte cukr nebo čekankový sirup. Promíchejte a uložte do lednice na 1 hodinu. Jogurt za tu dobu pěkně ztuhne. Kdo spěchá může ho sníst rovnou anebo si ho připravit den dopředu.

Na ozdobu doporučuji rybíz (může být i mražený když ho necháte chvilku povolit) nebo jiné kyselé ovoce jako jsou borůvky, maliny nebo ostružiny.

 

Skladování: v lednici

Trvanlivost: 3 dny