Cesta kolem světa pokračuje. Dnes se opět podíváme do Indie. Lidé se do některých zemích taky vrací, tak se do té Indie taky ještě několikrát vrátíme😊.  Já zkrátka miluju indická jídla, nápoje, pečivo…prostě všechno.

Dnešní recept nebude na jídlo, ale na nápoj. Je to indické mléko s datlemi, mandlemi, kakaem a skořicí. Je to studený nápoj, což je dobře, protože je venku pěkně horko. Cukr jsem do něj nepřidávala, datle nápoj dostatečně osladily. Řekla bych, že je to takové indické kakao. Doma nám všem moc chutnalo. Jsem ráda, že mám další skvělý recept, ke kterému se můžu vracet.

 

Suroviny:

  • 250ml plnotučného mléka
  • 20g loupaných mandlí
  • 6 vypeckovaných datlí
  • 2 lžičky hořkého kakaa
  • Špetka mleté skořici

 

Datle:

 

Výborné egyptské datle mají na www.shams.cz

 

 

Postup:

Datle vypeckujte a nakrájejte na drobno (usnadní to mixování). Mandle také raději pokrájejte.

Všechno dejte od mixéru a rozmixujte. Já jsem ještě navíc přidala 1 odměrku ovesné vlákniny (10 gramů).

Některé mixéry mají s datlemi a ořechy problém, nemusí se rozmixovat úplně. Stačí když všechno smícháte dopředu a necháte 30 minut namáčet. Pak už by to mělo jít lépe. Ořechy můžete namočit den dopředu do skleničky vody a dát do lednice. Další možnost je nápoj přecedit.

Přelijte do sklenice a podávejte.

 

Ovesná vláknina:

Už měsíc používám ovesnou vlákninu.  Dávám si 1 odměrku ráno a 1 večer (2 odměrky jsou doporučená denní dávka). Někdy vlákninu přidávám do pití, jindy do jídla. Je bez chuti, to je velký výhoda. Přidat ji můžete do slaných i sladkých jídel a ani o ní nevíte.

Vlákninu používám, protože chci mít jistotu, že jím tolik vlákniny, kolik mám. Je to přírodní produkt, obsahuje pouze ovesné otruby a právě proto jsem si ho vybrala. Kdyby vás to zajímalo, mrkněte na www.pangamin.cz. Tam se o vláknině dozvíte více:-).

Tentokrát jsem vlákninu přidala do tohoto nápoje.

TIP: Mléko posypte špetkou mletého kardamomu.