Vánoce jsou za rohem a já ještě na poslední chvíli vyrábím dárky. Jarda miluje Granko kakao, takže mu vyrobím celou velkou sklenici. Když píšu, že miluju Granko, nemyslím tím to kupované, ale to mé domácí. Já ho akorát vždycky zapomenu vyrobit a pak třeba rok není:-D. Konečně mu to vynahradím a udělám ho jen a jen pro něj.

Někdo si možná řekne, proč by kakao bylo dobrý dárek k Vánocům. Za prvé – dáváme si i dárky kupované a za druhé – Jarda se vždycky těší až dostane krabici kde bude nakládaný hermelín, utopenci, kakao a další dobroty, které miluje. Měli byste vidět tu radost!

Jelikož jsou tyto dobroty jako dárek, dávám si záležet aby to hezky vypadalo. Ono v zavařovačce od okurek na které je ještě etiketa to není zrovna to pravé. Stačí si nakoupit pěkné sklenice s nějakým motivem, přidat provázek nebo stuhu a štítek se jménem a hned to vypadá jinak😊.

 

Budete potřebovat:

  • 400g krupicového cukru
  • 120g hořkého kakaa
  • 1 lžička mleté skořice
  • ½ lžičky soli (zvýrazní chuť kakaa)

 

Vše dejte do mixeru a rozmixujte. Tyčový mixer nedoporučuji, strašně to práší.

Původně jsem dělala poloviční množství, jak ostatně uvidíte na videu. Bylo to ale málo a musela jsem ještě jednou tolik přidělat.

Kde jsem koupila dózu? Tato je z Pepca. Vlastně většinu doz kupuji v Pepcu anebo Kiku.

 

Dávkování: Na 200ml mléka dáváme 10-20 gramů kakaového prášku, podle toho, jak chceme mít kakao silné

  • Horká čokoláda – Hrnek mléka povařím s 20 gramy kakaového prášku, případně ještě přidám kakao nebo trochu mléčné či hořké čokolády. Pro zahuštění rozmíchám v trošce mléka lžičku vanilkového/čokoládového pudingu, vmíchám a pár minut povařím. Na ozdobu šlehačka a je to.
  • Poleva: Kdy nemám čokoládový toping, smíchám trochu mléka s kakaovým práškem. Mléka dejte tolik, abyste získali tak akorát hustý toping. Pro lepší chut doporočuji krátce zahřát v mikrovlnce nebo na sporáku, vše se lépe rozpustí.