Rádi zkoušíte nové druhy kávy? Na mém blogu najdete desítky různých teplých i studených kávových nápojů. Dnes to bude káva s muškátovým oříškem. Dodá kávě velice zajímavou chuť a navíc má protizánětlivé a antimikrobiální vlastnosti.
Věděli jste, že muškátový oříšek pomáhá proti úzkosti, stresu? Zrovna toho stresu je teď v před vánočním období víc než dost. Zkuste tento recept a napište, jestli to zabralo😊.
Pár důvodů, proč přidat muškátový oříšek do kávy (nebo jiných nápojů či jídel):
Má antimikrobiální účinky a protizánětlivé vlastnosti
Pomáhá proti stresu a úzkosti
Obsahuje draslík, hořčík, mangan, železo, meď…
Zmírňuje bolest kloubů
Suroviny
- 250 ml vody
- 15g mleté kávy
- ¼-1/2 lžičky mletého muškátového oříšku
- French press
Muškátový oříšek
Ohledně muškátového oříšku mám pro vás skvělý tip. Tenhle jsem objevila na www.pravebio.cz. Je organický, v bio kvalitě a stojí jen 59Kč za 30 gramů! V obchodě jsem kupovala 1-2 oříšky za 30 koruna a tady mám velký sáček, což je pecka.
Postup:
Vodu ohřejte na 93-95 stupňů. Pokud to nejde nastavit, přiveďte jí k varu a nechte asi 30 sekund vychladnout.
Kávu nasypte do french pressu, nechte 3-4 minuty louhovat.
Vmíchejte muškátový oříšek a zmáčkněte, aby se káva přefiltrovala. Oříšek můžete přidat i na začátku společně s kávou, záleží jak moc výraznou chuť chcete (vyzkoušejte a uvidíte).