Rádi zkoušíte nové druhy kávy? Na mém blogu najdete desítky různých teplých i studených kávových nápojů. Dnes to bude káva s muškátovým oříškem. Dodá kávě velice zajímavou chuť a navíc má protizánětlivé a antimikrobiální vlastnosti.

Věděli jste, že muškátový oříšek pomáhá proti úzkosti, stresu? Zrovna toho stresu je teď v před vánočním období víc než dost. Zkuste tento recept a napište, jestli to zabralo😊.

 

Pár důvodů, proč přidat muškátový oříšek do kávy (nebo jiných nápojů či jídel):

Má antimikrobiální účinky a protizánětlivé vlastnosti

Pomáhá proti stresu a úzkosti

Obsahuje draslík, hořčík, mangan, železo, meď…

Zmírňuje bolest kloubů

 

 

Suroviny

  • 250 ml vody
  • 15g mleté kávy
  • ¼-1/2 lžičky mletého muškátového oříšku 
  • French press

 

Muškátový oříšek

Ohledně muškátového oříšku mám pro vás skvělý tip. Tenhle jsem objevila na www.pravebio.cz. Je organický, v bio kvalitě a stojí jen 59Kč za 30 gramů! V obchodě jsem kupovala 1-2 oříšky za 30 koruna a tady mám velký šáček, což je pecka.

 

Postup:

Vodu ohřejte na 93-95 stupňů. Pokud to nejde nastavit, přiveďte jí k varu a nechte asi 30 sekund vychladnout.

Kávu nasypte do french pressu, nechte 3-4 minuty louhovat.

Vmíchejte muškátový oříšek a zmáčkněte, aby se káva přefiltrovala. Oříšek můžete přidat i na začátku společně s kávou, záleží jak moc výraznou chuť chcete (vyzkoušejte a uvidíte).