Na obrázku nejsou pravá kávová zrna, ale nepečené cukroví ve tvaru kávových zrna. Jak už jejich tvar napovídá jedná se o nepečené příchutí s kávovou příchutí. Těsto vytvarujete do tvaru zrnek a párátkem uděláte čáru uprostřed aby byl tvar zrna přesný. Nádherně vypadající a výborně chutnající cukroví je hotové za pár minut takže si ho můžete udělat nejen na Vánoce, ale i během roku.

Suroviny

  • 100g piškotů
  • 70g másla
  • 25g mletých lískových ořechů
  • 10g cukr moučka
  • 2 lžičky hořkého kakaa
  • 1/2-1 lžičky instantní kávy

+párátko nebo nůž

Příprava

  1. Piškoty namelte v robotu/mixéru na prášek. Také je můžete namlít válečkem kterým je několikrát přejedete.
  2. Přidejte změklé máslo, lískové ořechy, moučkový cukr, kakao a kávu. Vše promíchejte a vypracujte těsto.
  3. Z nepečeného těsta vytvarujte malé kuličky z kterých uděláte ovály.
  4. Aby byla kávový zrna dokonalá udělejte uprostřed tupou hranou nože nebo párátkem čáru. Čára bude hladká když párátko nebo nůž jen přimáčknete
  5. Kávová zrna dejte ztuhnout do lednice, poté jsou připravená k jídlu.

 

TIP: zrna můžete ještě posypat špetkou instantní kávy nebo hořkého kakaa