Mléčná čokoláda ve tvaru kočičích jazýčků. Pamatuji si je z dětství v hnědém obalu s bílými kočkami na obalu. V obchodě jsem viděla jiné značky, ale na ty nejznámější jsem jinde než v internetových obchodech nenarazila. Pro výrobu domácích kočičích jazýčků budete potřebovat jen dobrou mléčnou čokoládu a plastovou formu od jazýčků. Asi před rokem jsem je kupovala v Lidlu a od té doby formu používám. Čokoláda se rozpustí při nízkých teplotách. Díky tomu můžete používat formu dokud budete chtít. Kdyby vám vlivem vyndávání čokolády popraskala budete se muset obětovat koupí dalších jazýčků z obchod. Ale když jde o čokoládu člověk se rád obětuje ne?

Suroviny

  • Mléčná čokoláda
  • Forma z kupovaných jazýčků*

*schovejte si ji z kupovaných a získáte tak formu na kočičí jazýčky na spousty použití. Klasické balení s kočkami na obalu zaplní 50g čokolády. Levnější a velmi chutná varianta je i v Lidlu, do formy se vejde 100g čokolády

Příprava

  1. Čokoládu roztavte ve vodní lázni. Také ji můžete rozpustit v mikrovlnce po 15 sekundových intervalech. Po každém cinknutí čokoládu promíchejte. Celkem mi to trvalo 30 sekund. Čokoláda nesmí mí vařící, stačí když má okolo 40 stupňů.
  2. Dobře promíchejte a lžičkou nebo pomocí sáčku plňte do formy na jazýčky.
  3. Formou klepněte o stůl nebo zatřeste. Čokoláda se rozlije po celé formičce a její povrch se úplně vyrovná.
  4. Po naplnění formy dejte jazýčky do ztuhnout do lednice nebo mrazáku.
  5. Po vytvrdnutí čokolády můžete kočičí jazýčky vyklopit a ihned sníst. Nebo je uložte do krabičky

Skladování: v lednici nebo při pokojové teplotě, záleží na druhu čokolády. Také je možné čokoládu natemperovat. Natemperovaná čokoláda vydrží i při pokojové teplotě a je lesklejší TIP: při použití bílé a tmavé čokolády si můžete vyrobit dvoubarevné kočičí jazýčky