Taky u vás nové recepty vznikají nejčastěji tak, že se podíváte, co máte v lednici a začnete kombinovat to málo, co v ní je? U mě to tak je a jinak to nebylo ani v případě tohoto receptu.

Tenhle recept si určitě zopakuju, protože je vynikající, a navíc jen z jedné pánve, takže nezašpiníte tolik nádobí.

 

P.s. Lepší fotku zatím nemám, sotva jsem stihla udělat jednu fotku než jsme to všechno snědli:-D.

 

Suroviny:

  • 400g brambor (ideálně typ A)
  • 400ml vody nebo zeleninového vývaru
  • 400g kuřecí prsa
  • 250g mražených fazolových lusků
  • 250g mražené kapie (prodává Iceland)

  • 1 cibule
  • 40g tmavé sójové omáčky
  • 20g třtinového cukru
  • 10-20g kukuřičného škrobu + 40g vody
  • ½ lžičky mletého černého pepře
  • 1 a ½ lžičky soli
  • 1 lžička oleje
  • ½ lžičky sušeného mletého zázvoru
  • ¼ lžičky Bird eye mletého chilli (Chilli doctor) nebo jiné chilli které máte doma

 

Postup

Kuřecí maso očistěte, nakrájejte na větší kostky a opečte na pánvi. Dejte stranou.

Ve stejné pánvi opečte cibulku nakrájenou nadrobno na trošce oleje.

Až trochu zezlátne, přidejte mražené fazolové lusky, kapie a brambory nakrájené na kostky (také větší 2-3cm). 2 minuty míchejte.

Poté už můžete přidat opečené maso, dále vodu, sójovou omáčku, cukr, sůl, pepř, zázvor a chilli.

Zakryjte pokličkou a vařte do změknutí brambor tedy 15-20 minut.

Až budou brambory uvařené je třeba omáčku ještě zahustit. V misce smíchejte škrob rozmíchaný ve studené vodě a vlijte do vroucí omáčky. Omáčky během minuty zhoustne. Já jsem dala 20 gramů, aby omáčka byla pěkně hustá, kdo chce tekutější, přidá jen 10. Škrob je vždy třeba předem rozmíchat ve studené vodě.

Podávejte v misce.