Pořád vymýšlím, co si dát k snídani. Nerada jím to samé dokola😊. Ráno jsem si připravila malinový jogurt z mléka, malin a tsampy. Tsampa je pražený ječmen, v ČR ho prodává pouze Pro Tibet (odkaz). Používám ji ráda, je zdravá, obsahuje plno vitaminů a minerálů a chutná po oříšcích.

Jogurt je připravený během chvilky a dodá vám energii na celé dopoledne. Navíc vás vzhledem k vysokému obsahuj vlákniny dost zasytí, a tak byste jen tak neměli mít hlad.

 

Suroviny:

  • 50g čerstvých nebo mražených malin
  • 50g vařící vody
  • 50g mléka
  • 40g tsampy
  • 2 lžičky třtinového cukru
  • 1 odměrka ovesné vlákniny CardioWell

 

Tsampa

 

Chcete tsampu vyzkoušet? Zadejte při objednávce tsampy z ProTibet (web) kód VERONIKA15 a dostanete 15% slevu. Na výběr jsou 3 různé velikosti. Inspiraci na to, co z ní připravit najdete pod tímto receptem. Nejčastěji z ní dělám kaše ke snídani nebo si je připravuji v práci jako rychlý oběd. Pak taky různé kuličky a tyčinky.

Více o tsampě najdete v článku: Tsampa

 

Ovesná vláknina CardioWell

 

Postup:

Maliny rozmixujte s mlékem a nalijte do misky.

Tsampu zalijte horkou vodou, promíchejte, oslaďte a přidejte do misky k malinám. Dále přidejte ovesnou vlákninu a vše promíchejte.

Ozdobte čerstvými malinami nebo jiným ovocem. Já jsem použila černý rybíz. Použít můžete i oříšky nebo cereálie.

Dobrou chuť!