Nepečenou žemlovku z tvarohu a jablek jsem už nedávno přidávala na stránky. Namísto bílého pečiva jsem použila ochucený bulgur z eshopu Rychlé vaření. Zase jsem na bulgur dostala chuť, ale protože se nerada opakuji, udělala jsem tentokrát bulgur trochu jinak. Tentokrát jsem si z něj udělala pohár. Na dně jsou švestková povidla, pak bulgur a nakonec čokoládová omáčky. Tohle bych mohla snídat každý den. Kdo by to řekl, že sladký bulgur může být taková pochoutka:-P.

Tohle jídlo potěší všechny mlsné jazýčky, to mi věřte.

 

Perníkový bulgur

  • 1 balení bulguru s jablky a skořicí Rychlé vaření (200 gramů)
  • 300ml vroucí vody
  • 2 lžičky perníkového koření

Na dno sklenice:

  • 1-2 lžičky švestkových povidel

 

Čokoládová omáčka

  • 120ml mléka
  • 2 lžíce hořkého kakaa – 12 gramů (menší lžíce, ne úplně vrchovatá)
  • 4 lžičky třtinového cukru

+2 průhledné sklenice nebo poháry

 

Počet porcí: 2

 

Suroviny

Na přípravu tohoto receptu jsem použila čerstvé plnotučné mléko, domácí povidla, perníkové koření od firmy Koření králů a dále:

Bulgur s jablky a skořicí

Instantní sypkou směs z bulguru, skořice a sušených jablek prodává www.rychlevareni.cz. Tato směs neobsahuje zbytečnou chemii, konzervanty ani aromata. Protože se jedná o již dochucenou směs, je připravená rovnou k jídlu. Také jí můžete použít jako základ zdravých receptů jako je třeba právě tato žemlovka.

 

Hořké kakao

Kakao jsem si oblíbila bio holandské od www.fairtradecentrum.cz. Má vyšší obsah kakaového másla a bohatou kakaovou chuť. Od stejné firmy mám i třtinový cukr.

 

 

Postup

Obsah sáčku s bulgurem nasypte do vroucí vody a za stálého míchání 1 minutu povařte. Odstavte, přidejte perníkové koření, promíchejte a zakryjte pokličkou. Nechte 10 minut odstát a poté promíchejte.

Než bude bulgur hotový, připravte si skleničku a spodní dno vymažte švestkovými povidly. Dala jsem na dno 1-2 lžičky povidel a pomocí lžičky je rozetřela do stran.

V malém hrnci smíchejte mléko a třtinový cukr. Na střední teplotu zahřejte a vařte 3 minuty nebo do zhoustnutí omáčky.

Na povidla přidejte bulgur, a nakonec bulgur polijte čokoládovou omáčkou.

Jídlo se dá podávat horké i studené, záleží na vás, na co máte chuť😊.

 

Tipy na další recepty:

Perníkový bulgur s čokoládovou omáčkou musíte ochutnat. To je mňamka!

Perníkový bulgur

 

Jako další recept můžete vyzkoušet skvělý africký kuskus s meruňkami. Kuskus se dá také udělat na sladko a je vynikající!

Africký kuskus s meruňkami a rozinkami